Gossip

Înainte de Cindy Crawford şi Naomi Campbell, a existat Gia Carangi! Povestea tragică a primului top model din lume

Înainte de Cindy Crawford şi Naomi Campbell, a existat Gia Carangi! Povestea tragică a primului top model din lume

Născută în 1960, Gia şi-a început cariera în modeling la numai 14 ani. 12 ani mai târziu era deja moartă, însă cariera ei fulminantă a permis apariţia unei generaţii întregi de topmodele precum Cindy Crawford, care-i semăna leit.

Carangi a dat naştere look-ului “heroin chic”, care a avut mare succes în anii ’90 şi a propulsat-o pe Kate Moss la statutul de top model. Dar, pe lângă consumul de droguri, au existat, în scurta şi dramatica viaţă a Giei, numeroşi alţi demoni, care i-au grăbit sfârşitul. Încă din copilăria ei atât de tristă... 

Cariera fulminantă a lui Carangi a început în adolescenţă, când a făcut reclamă hainelor expuse în magazinul Gimbels. “A apărut, într-o bună zi, o fetiţă – cred că n-avea mai mult de 14 ani – care era, pur şi simplu, minunată. Întârzia tot timpul şi avea scuze de fiecare dată, dar am folosit-o cât am putut de mult”, a declarat fotograful Michael Ahearn.

În acea vreme, blondele cu ochi albaştri dominau industria modeling-ului, însă Gia s-a impus prin trăsăturile ei întunecate şi a dat naştere unui nou look în fashion. Până să împlinească 18 ani, Carangi era deja imaginea unor branduri precum Versace şi câştiga peste 100.000 de dolari pe an (ceea ce înseamnă cam 350.000 de dolari în prezent). Cu alte cuvinte, avea întreaga lume la picioare şi un viitor cât se poate de promiţător. Dar asta doar aparent, deoarece cariera şi viaţa topmodelului s-au încheiat amândouă înainte de vreme.