Interviu

Interviu Mark Wahlberg: „Nu mai sunt nesimţitul de-altătdată“

de admin

Actorul a povestit cu OK! UK despre amintirile lui nebune din tinereţe, despre muzica hip-hop şi filmele sale şi cum s-a cuminţit odată cu trecerea timpului

Programul starului de 42 de ani este unul încărcat. Pendulând între Detroit pentru filmările la noul „Transformers“ şi viitorul blockbuster, „2 Guns“, este lesne de înţeles de ce a întârziat şi la întâlnirea cu reporterul OK!, la Hotelul Mandarin Oriental din Londra. Însă aerul lejer care-l însoţeşte pe Mark, îmbrăcat în jeanşi, tricou şi mestecând o gumă, cât şi motivul întemeiat pentru care a întârziat, ne-au făcut să uităm de acest amănunt şi să devenim mai curioşi în legătură cu noua comedie în care joacă alături de celebrul Denzel Washington. „Sunt atât de mândru de pelicula asta, încât am zburat peste Oceanul Atlantic doar ca să îl promovez – am observat că Denzel n-a făcut asta!“, glumeşte Mark.

În cele ce urmează, chipeşul actor ne mai dezvăluie cu entuziasm despre pretenţiile sale exagerate din trecut, cum i-a luat peste picior pe nominalizaţii la Oscar şi despre duminicile petrecute cu familia sa acasă la Denzel Washington.

OK!: Vorbeam săptămâna trecută cu colegul tău, Bruce Willis, despre cariera lui muzicală, şi ne-a spus că nu e un cântăreţ prea talentat…

Sunt perfect de-acord cu asta!

Crezi că tu erai mai priceput?

Da, am fost cel mai bun!

Prin urmare, ai renunţa la marele ecran pentru a avea iarăşi microfonul în mână?

Nu. (râde) Nu mi-aş relansa cariera muzicală. M-aş întoarce în Funky Bunch dacă ar fi vorba doar de o cauză nobilă, de-a strânge fonduri petru o acţiune caritabilă, dar nu vorbesc de o reuniune oficială. Nu mi-e aşa dor de muzică.

Înapoi în zilele tale de pop star, aveai chiar o reputaţie de „divă“…

Îmi aduc aminte de prima oară când am ajuns în Londra să promovăm un album. Nu eram deloc fericit. Maşinile mergeau cu motorină, toată lumea conducea pe partea greşită a carosabilului, voiam să mănânc friptura făcută de mama şi poate ceva cannabis. Mi-am spus: „Nu mă descurc cu ce se-ntâmplă aici!“, aşa că am anulat fiecare interviu şi am luat primul zbor înapoi în America. Şi ştiu că cineva de la casa de discuri a fost concediat pentru asta…

Din pură curiozitate, ţi-a spus vreodată cineva că erai un nesimţit pe vremea aia?

(râde) De fiecare dată când coboram dintr-un avion, în Boston!

Ce sfat ţi-ai da, dacă te-ai putea întoarce în timp?

N-aş avea ce sfat să-mi dau, pentru că nu aş asculta de el. Abia când creşti şi treci prin experienţa căsniciei şi-a bucuriei de-a fi părinte te maturizezi cu adevărat – slavă Domnului că am supravieţuit şi am avut şansa de-a mă maturiza!

Cum ţi-ai schimbat viaţa?

Ei bine, am aflat că una dintre cele mai mari probleme ale mele a fost faptul că nu există ordine în muzică. Şi dezvolţi această atitudine, în care crezi că poţi face tot ce vrei, poţi să întârzii oricând sau chiar să nu te mai prezinţi unde ţi se cere. Însă, când am început să joc în filme, totul s-a schimbat, pentru că nu era vorba numai despre mine. Când am descoperit filmul, am descoperit şi disciplina, ceea ce m-a ajutat.

Momentul în care ai devenit tată cred că a avut un mare impact asupra ta…

Categoric, mai ales că aveam o fată. Nu mai sunt acel nesimţit de-altătdată. Vorbesc întruna cu prietenii mei despre fetiţa mea pentru că, în viitorul apropiat, va avea probabil şi ea un iubit. Iar asta va fi o mare problemă pentru mine! (râde) Nu-mi place să vorbesc despre asta, însă. Vreau doar să mă bucur de timpul petrecut cu fata mea. Mai sunt câţiva ani până la toate lucrurile astea.

Cu siguranţă, te pricepi la cuvinte. Te-a băgat acest lucru vreodată în bucluc?

Ce-i drept, le-am spus anumitor persoane lucruri pe care nu le-au înţeles cum trebuia. Nu voi da nume, însă a fost vorba de-un incident în care i-am spus unui actor nominalizat la Oscar că nu va câştiga, pentru că „celălalt a făcut cutare lucru şi cutare lucru“. Ei, şi tipul s-a îngrozit! Am încercat să-i cer scuze – era o replică banală din serialul „Entourage“ – dar s-a supărat foarte tare. Am dat de el din nou la toaletă, era cu Jeremy Piven şi tipul i-a spus: „Ştii ce a avut tupeul să-mi spună Mark?“ Şi nu mi-a venit să cred, i-am zis: „Ce naiba, am glumit doar!“

Măcar te înţelegi bine cu prietenul tău, Denzel Washington…

Da, ne ştim de ani de zile. E vecinul meu. Trăim în aceeaşi comunitate şi trece cu maşina pe lângă casa mea tot timpul. Ne întâlnim, cu familiile, să luăm brunch-ul de duminică împreună.

Familiile voastre se înţeleg la fel de bine?

Da, chiar foarte bine. Soţia lui mereu îmi spune: „Adu şi copiii!“, chiar dacă eu îi tot răspund: „În niciun caz, o să-ţi întoarcă casa pe dos!“.