News

Ioana Ginghină: “Ţin post. Anul ăsta a fost mai greu”

Ioana Ginghină: “Ţin post. Anul ăsta a fost mai greu”

Acest an a fost pentru Ioana Ginghină unul al încercărilor. Cu toate astea, actriţa face o confesiune intimă şi recunoaşte că nu şi-a pierdut credinţa şi vede în fiecare lucru pe care îl traversează o provocare.

“Da, ţin post! De ani de zile ţin aproape toate posturile. Am o aplicaţie cu calendarul ortodox, pe telefon şi astfel ştiu exact când sunt perioadele de post din an. Acum am intrat în postul Crăciunului, o perioadă frumoasă de ţinut post, pentru că în două săptămâni vom avea beculeţe şi radioul lui Moş Crăciun, vom începe să decorăm casele, vom face scrisori, ne vom pune dorinţe şi vom cumpăra muuulte cadouri. Ador această perioadă.
Sigur sunt ceva rudă cu Moş Crăciun, pentru că prea mă activez când vine vorba de această sărbătoare. Îmi place să ţin post! E un fel de “mulţumesc” către Dumezeu sau Univers. Îmi place să cred că toţi oamenii din viaţă mea sunt îngeri, că sunt trimişi cu diferite mesaje pentru mine, ca eu să fiu fericită. Aş putea spune că anul acesta a fost mai greu, însă eu nu văd lucrurile aşa.
Fără provocări viaţă ar fi extrem de monotonă. Aşa că am primit o provocare şi rămâne la latitudinea mea dacă profit de ea să-mi trăiesc viaţa în fericire sau în nefericire.

Până acum m-am ferit să scriu, despre partea spirituală a postului, căci discuţiile despre religie, politică şi alimentaţie provoacă adevărate furtuni, până şi între prieteni”, scrie Ioana Ginghină pe blogul personal.

Actriţa crede că unele lucruri sunt făcute să se întâmple. “Avem tendinţa să credem că tot ceea ce ni se întâmplă bun, în viaţă noastră este pentru că am muncit sau merităm sau şi mai rău, pentru că suntem cei mai puternici şi le ştim pe toate.
Lucrurile nu stau chiar aşa ştii bine! Nu te întrebi de ce doi oameni, poate chiar fraţi fiind, din aceeaşi familie, primind aceeaşi educaţie şi trăind aceleaşi experienţe, au destine atât de diferite?

Nu ai întâlnit “coincidenţe”, care te-au ajutat fără nicio explicaţie să rezolvi anumite probleme, uşor şi simplu sau invers, să simţi că “cineva” îţi pune piedică să faci anumite lucruri? Fii atent, la acest aspect al vieţii tale şi vei realiza, că există CEVA sau CINEVA, care te ghidează în tot ceea ce faci. Eu sunt mult mai atentă la ce se întâmplă în jurul meu şi observ că primesc foarte mult ajutor.
Da, ajutorul vine de la oameni însă ştiu că este “lucrarea “ lui Dumnezeu”, adaugă Ginghină.