Vedete

Jojo: ''O femeie este ca o pisică, bărbatul e o altă specie''

Jojo: ''O femeie este ca o pisică, bărbatul e o altă specie''

Jojo aseamănă pisicile, despre care spune că au o profunzime aparte, cu femeile.  În opinia actriţei, bărbatul poate fi un armăsar fără ţintă sau un câine, adică o cu totul altă specie.

Frumoasa blondă a fost în copilărie un copil bolnăvicios şi, la fel ca şi animalele pe care le admiră, îi plăcea să păstreze distanţa faţă de lume. Aceia au fost însă anii care au făcut-o omul de astăzi.

"În copilărie pisicile mi-au fost cei mai buni prieteni. Cumva am ştiut mereu să mă apropii altfel de o pisică decât de un câine. În vacanţele mele lungi de la Ceahlau le alergam ore întregi şi până la urmă tot prindeam câte una. Le spuneam poveşti, le mărturiseam toate bucuriile şi fricile mele şi cumva mi se părea că ele au o înţelepciune aparte, o profunzime pe care nu am descoperit-o în celelalte animale din universul meu. Am fost un copil destul de sensibil, bolnavicios şi solitar. Puteam să mă joc cu copiii ore întregi, însă cel mai bine mă simţeam atunci când mă aflam singură în grădina cu poveştile mele. Mi s-a parut mereu că pisicile îmi pot ghici şi interpreta esenţa, şi poate că am fost şi eu o pisică într-un univers paralel. Lenea lor, agilitatea, capacitatea de a vedea totul în intuneric, distanţa aceea pe care o păstrau faţă de lume şi paşii lor regali lipsiţi de zgomot m-au făcut mereu să ador pisicile, deşi sunt alergică la ele", scrie Jojo pe Facebook.

Actriţa crede că femeile au multe lucruri în comun cu piscile, deoarece se îndepărtează atunci când sunt rănite. "Am uitat mulţi oameni, feţe, întâlniri, însă nu am uitat niciodată trăsaturile prietenilor mei tărcati, crem, cenuşii sau portocalii. O femeie este ca o pisică. Fragila, al naibii de puternică, distantă dacă lumea a rănit-o şi totuşi extrem de protectoare şi iubitoare faţă de puii ei de om. Bărbatul e o altă specie. Poate fi vultur sau câine, armăsar fără ţintă, iepure, şarpe sau leu. Pisica e specifică femeii. La fel şi demnitatea ei. O pisică are nouă vieţi şi ceva mă face să cred că la fel este construită şi o femeie. Pentru că femeile depăşesc obstacolele din vieţile lor şi transformă dacă vor cărbunele în aur. O femeie e felina care şi-a preschimbat blana în bucle pentru a pasi mai liber în lumea bărbaţilor", mai spune Jojo.