Vedete

La două luni după ce a făcut COVID, Toni Grecu descrie coşmarul prin care a trecut: ”Plămânii mei au fost afectaţi puternic, cam 50%...”

La două luni după ce a făcut COVID, Toni Grecu descrie coşmarul prin care a trecut: ”Plămânii mei au fost afectaţi puternic, cam 50%...”

S-au împlinit două luni de când Toni Grecu a fost internat cu COVID-19 şi, deşi greul a trecut, lupta continuă. Fondatorul grupului Divertis a povestit deschis ororile pe care le-a înfruntat, după ce plămânii săi au fost afectaţi în proporţie de 50%.

2021 a debutat ca într-un vis urât pentru Toni Grecu, care, la jumătatea lunii ianuarie, a fost internat cu COVID-19. Fondatorul grupului Divertis a avut nevoie de oxigen, plămânii fiindu-i serios afectaţi. Azi, la două luni după marcanta experienţă, Toni este în plin proces de recuperare şi atrage atenţia asupra faptului că nu e de glumit cu noul coronavirus.

Într-o intervenţie la Antena 3, actorul a mărturisit clipele de coşmar prin care  a trecut pentru a depăşi unul din cele mai dificile momente din viaţa sa.  

Ultimele două luni pentru mine au fost ca un fel de film horror începând cu data de 11 ianuarie. Astăzi se împlinesc cam două luni de zile şi încă mă lupt cu revenirea la viaţa normală. Am stat în spital trei saptămâni şi după aceea am început munca la domiciliu, cu ghilimelele de rigoare, pentru că, în afara domiciliului nu prea am putut să mă mişc din cauza insuficienţei resperatorii. Plămânii în cazul meu au fost afectaţi puternic, cam la nivelul de 50% şi peste 50%. Asta înseamnă că practic, nu pot să respir. Nu ai aer, iar viaţa fără aer este imposibilă”, a dezvăluit Toni Grecu, internat la Matei Balş în aceeaşi perioadă cu incendiul care a luat cinci vieţi.

La două luni după experienţa care i-a schimbat viaţa, Toni Grecu (61 de ani) declară că recuperarea este anevoioasă, iar urmările infecţiei cu COVID-19, greu de depăşit.

Nu mai am nevoie de aparat de oxigen. Când am ieşit din spital, am ieşit independent de oxigen. În spital am luat destul de mult, pentru că pur şi simplu nu puteam trăi altfel, dar acasă când am ajuns, nu am mai avut nevoie, dar nici efort nu puteam să fac. Ca să urc un etaj, aveam nevoie de pauză la fiecare treaptă, imediat după ce am ieşit din spital. Acum, la o lună de zile, nu mai am problema asta, pot urca un etaj fără probleme, dar la al doilea etaj, încă am nevoie de pauză.

Cam asta este evoluţia după o lună de zile kinetoterapie zilnică, de gimnastică specifică. Din povestea mea ar putea să înveţe sau ar putea să inspire oameni care trec sau au trecut prin boala asta nenorocită şi au rămas cu urmări. Povestea mea este să povestesc şi să încerc să fac bine, atât cât pot să fac, prin intermediul mass-media. Mi-am putut relua activitatea, dar într-o măsură parţială”, acesta a fost mesajul lui Toni Grecu.

Foto: Adevarul

 

Comentarii

Modifică Setările