6 greşeli frecvente pe care le faceţi în bucătărie

25 februarie, 2021
1 okmagazine aragaz jpg jpeg

Tuturor ne place să primim sfaturi în bucătărie, mici trucuri pe care ar trebui să le facem pentru a ne transforma în bucătari mai buni.

Uneori, aceste sfaturi sunt, de fapt, lucrurile pe care ar trebui să nu le mai facem.

Iată câteva din greşelile obişnuite în bucătărie şi cum să le corectaţi cu uşurinţă:

Nu citiţi reţeta până la capăt

Înainte de a începe să gătiţi, asiguraţi-vă că aveţi toate ingredientele, vă gândiţi când şi cum trebuie să faceţi şi căutaţi informaţii despre paşii care v-ar putea încurca. În acest fel, nu veţi ajunge să vă uitaţi la reţetă consternat când apar cuvintele „marinează peste noapte” sau „lăsaţi să stea la frigider cel puţin patru ore”.

Folosiţi un instrument prea mic

Aţi încercat vreodată să amestecaţi aluatul într-un castron prea mic? Să transferaţi ceva într-un vas prea strâns? Să tăiaţi un kilogram de spanac pe un fund mic? Mai mare este mai mai bun, atunci când vine vorba de gătitul în bucătărie. Înseamnă mai puţină mizerie, mai puţină revărsare în cuptor sau pe aragaz şi, adesea, mai multă siguranţă.

Nu vă preparaţi ingredientele în avans

Pe măsură ce vă simţiţi mai confortabil în bucătărie, veţi învăţa să faceţi mai multe sarcini în acelaşi timp, cum ar fi să tocaţi ierburi proaspete în timp ce se rumeneşte ceapa tocată. Dar, dacă totuşi sunteţi începător în bucătărie, pregătiţi-vă toate ingredientele înainte de a începe să gătiţi. Francezii numesc acest lucru „mis en place”, sau totul în locul său. Înseamnă că atunci când reţeta spune „adăugaţi ceapă, usturoi şi oregano în tigaie”, ceapa este tocată, usturoiul este tocat şi frunzele de oregano sunt trase de pe tulpină, înainte de a începe să le gătiţi.

Tăiaţi carnea înainte de a avea şansa să stea

Permiţând cărnii să stea o vreme după ce e scoasă de pe aragaz, grătar sau cuptor, nu numai că îi permiteţi să se termine de gătit, ci vă şi asiguraţi de faptul că sucurile rămân înăuntru, acolo unde aparţin. Asadar alegerea aragazului este importanta. Când carnea se găteşte, fibrele sale proteice se contractă şi, dacă le tăiaţi imediat, nu vor mai avea ocazia să se relaxeze şi să reabsorbă sucurile. Lăsaţi fripturile groase să se odihnească cam 8-10 minute înainte de tăiere. Fripturile mari sau păsările întregi ar trebui să se odihnească între 20 şi 30 de minute înainte. Poate părea mult timp, dar vă asigurăm că masa va fi caldă şi suculentă.

Folosiţi un cuţit neascuţit

Cuţitele ascuţite sunt mai sigure decât cele neascuţite, care alunecă. Dacă nu aveţi un instrument de ascuţit cuţitul sau vă simţiţi intimidaţi de această sarcină, există o mulţime de magazine şi servicii care vă pot ajuta. Multe magazine cu articole de bucătărie vă pot ascuţi cuţitele sau puteţi căuta alte locuri online.

Amestecaţi mâncarea prea mult în timp ce găteşte

Mulţi oameni simt nevoia să tragă, să amestece şi să întoarcă mâncarea prea devreme. Lăsaţi carnea să se facă pe grătar înainte de a încerca să o întoarceţi. Lasă-ţi legumele să se rumenească în tigaie înainte de a le amesteca. Atunci când alimentele stau o perioadă de timp expuse căldurii directe, acestea se vor rumeni şi carameliza.Recente pe Ok! Magazine

oameni de afaceri tineri jpg
birourile viitorului jpg
Simona Halep GettyImages 1407122206 jpg
Jacuzzi PNG
Heidi Klum GettyImages 1473071294 jpg
Xi si Putin la un summit in Uzbekistan FOTO EPA EFE jpg
Rupert Murdoch și viitoarea a cincea soție, Profimedia (6) jpg
sebastian topescu baiatul lui cristian topescu jpg
XIU 2474 jpg
Magda Palimariu baietel Aksel jpg
PaulaSelingVideo jpg
okm2 jpg
okm1 jpg
familie cina distractie jpg
pensule png
FotoJetCorinaC jpg
Shakira Profimedia (3) jpg
Riley Keough și Priscilla Presley, Getty (1) jpg