News

Lovitură de teatru! Oscar Pistorius, condamnat pentru crimă

Lovitură de teatru! Oscar Pistorius, condamnat pentru crimă

Olympic and Paralympic track star Oscar Pistorius sits in the dock during his trial for the murder of his girlfriend Reeva Steenkamp, at the North Gauteng High Court in Pretoria March 25, 2014. The athlete, nicknamed the "Blade Runner", is on trial for the murder of his 29-year-old girlfriend at his suburban Pretoria home on Valentine's Day last year. He has pleaded not guilty, saying he mistook Steenkamp for an intruder. REUTERS/Siphiwe Sibeko/POOL (SOUTH AFRICA - Tags: CRIME LAW SPORT ATHLETICS) - RTR3IIEX

Oscar Pistorius nu a fost de faţă la citirea noului verdict Oscar Pistorius primise iniţial o sentinţă de cinci ani în arest Astăzi, fostului campion paralimpic sud-african i-a fost schimbat, în mod surprinzător, verdictul în cazul uciderii iubitei sale, fiind condamnat pentru crimă. Verdictul a fost dat de Curtea Supremă de Apel din Pretoria, în această dimineaţă, iar sportivul de 29 de ani ar putea să petreacă până la 15 ani în închisoare.

Verdictul este, cu siguranţă, neaşteptat pentru Pistorius, care, din 19 octombrie, a fost plasat în arest la domiciliu în casa unchiului său. Asta după ce starul a petrecut doar un an la închisoare din cei cinci, la care a fost condamnat pentru ucidere din culpă.

Vă reamintim că Oscar Pistorius şi-a împuşcat, spune el din greşeală, iubita, pe modelul Reeva Steenkamp, în ziua de Sfântul Valentin, în 2013. Starul sud-african s-a apărat spunând că a crezut că cineva a intrat prin efracţie în casa lui.

Astăzi, după audieri care au durat 53 de minute, judecătorul de la curtea de apel din Africa de Sud, Eric Leach, a schimbat verdictul iniţial, de ucidere din culpă, cu unul în care Oscar este condamnat pentru crimă.

În urma acestei decizii judecătoreşti, Oscar Pistorius va trebui să se întoarcă în sala de judecată pentru a primi o nouă sentinţă, după ce fapta sa a fost încadrată diferit. Sportivul poate sta după gratii chiar şi 15 ani, însă sunt şanse ca şederea acestuia în arest să fie mai scurtă de atât.

Oscar Pistorius of South Africa sets a new world record for the Men's 200m Heat T44 during the London 2012 Paralympic Games at the Olympic Stadium London, England - 01.09.12 Mandatory Credit: WENN.com
Oscar Pistorius, la Jocurile Paralimpice de la Londra, 2012
Modifică Setările