News

Luna PRIDE. Ducii de Sussex, susţinători ai comunităţii GAY alături de staruri precum Mariah Carey şi Taylor Swift

Luna PRIDE. Ducii de Sussex, susţinători ai comunităţii GAY alături de staruri precum Mariah Carey şi Taylor Swift

După protestele LGBTQ de acum 50 de ani, au luat naştere paradele Pride, iar fostul preşedinte Bill Clinton a declarat, în urmă cu 20 de ani, luna iunie ca fiind Luna Pride. Începând cu 2009, Barack Obama a continuat tradiţia de-a celebra diversitatea, iar vedetele – susţinute şi adulate de gay – se numără şi ele printre susţinătorii LGBTQ.   

Meghan Markle & Prinţul Harry

Este începutul lunii iunie şi Ducii de Sussex n-au uitat să transmită un mesaj emoţionant adresat comunităţii gay. Meghan şi Harry au postat pe pagina lor de Instagram un colaj cu imagini – printre care s-a numărat şi regretata Prinţesă Diana – care celebrează egalitatea între oameni indiferent de preferinţele lor sexuale.

“În cursul lunii iunie evidenţiem cu mândrie MÂNDRIA (pride)”, a scris cuplul regal pe curcubeul pe care au postat imaginile considerate relevante. “Luna aceasta, susţinem conturile online care sprijină comunitatea LGBTQ+, cu mic, cu mare, familiile lor şi prietenii, conturile care învaţă din trecut, dar privesc cu încredere în viitor.” Iar, în finalul mesajului, Meghan şi Harry au ţinut să se adreseze în mod direct celor care fac parte din comunitatea LGBTQ: “Suntm alături de voi şi vă susţinem. Pentru e foarte simplu: dragostea e dragoste.”