News

Madonna a împlinit 60 de ani. 10 moduri în care diva a schimbat cultura pop

Madonna a împlinit 60 de ani. 10 moduri în care diva a schimbat cultura pop

“Faptul că am rezistat atât timp este poate cel mai controversat lucru pe care l-am făcut”, spune ea. Iată cum a provocat Madonna publicul şi nu numai, schimbând percepţii, de-a lungul a mai bine de 35 de ani de carieră

# A ştiut să întoarcă în favoarea ei scandalurile media. Unul dintre secretele longevităţii sale este faptul că Madonna nu s-a lăsat niciodată afectată sau doborâtă de vreun scandal. Şi a avut parte de suficiente cutremure media. În 1985, când un fotograf a vândut către Penthouse o serie de nuduri făcute de Madonna la începutul carierei sale. Artista a ripostat imediat: „Îmi plac mult acele poze. Nu-mi e ruşine cu corpul meu!”.

# Ea a fost prima vedetă care şi-a angajat o stilistă, la începutul anilor 80. Este vorba despre Maripol, ea însăşi povestind că până la colaborarea lor, vedetele lucrau direct cu designerii şi couturierii. „Conceptul de stilist nici nu exsita până atunci”, spune Maripol, din acel moment şi alte celebrităţi dorindu-şi un astfel de consilier în echipa lor. Ulterior, Madonna a lucrat şi cu Paul Cavaco, Lori Goldstein şi Arianne Phillips, împreună cu ei creând diverse identităţi vizuale pe care le-a avut de-a lungul timpului – aceste schimbări de look menţinând-o în top.

# Ea a contribuit la transformarea imaginii lui Marilyn Monroe. Una dintre cele mai mari admiratoare ale actriţei, Madonna a contribuit din plin la schimbarea imaginii ei odată cu videoclipul Material Girl, în care i-a adus un tribut lui Monroe cea din “Gentlemen Prefer Blondes”. Abordarea ei era la 180 de grade faţă de eticheta pe care i-o pusese publicului: cea a unei blonde exploatate sexual de Hollywood, care ajunsese să sinucidă cu o supradoză de barbiturice. Madonna a văzut-o, în schimb, ca pe un sex simbol puternic, care iubea luxul ca pe ceva ce i se cuvenea.

Modifică Setările