News

Mesajul Casei Regale la moartea actriţei Olga Tudorache

Mesajul Casei Regale la moartea actriţei Olga Tudorache

Regrete la dispariţia marei artiste a teatrului românesc vin şi dinspre Casa Regală, care a transmis un mesaj in memoriam. Teatrul Mic, Bucureşti, 18 mai 2013 "Familia Regală a României a aflat cu mare tristeţe vestea trecerii la cele veşnice a Olgăi Tudorache, unul dintre stâlpii teatrului românesc.

Olga Tudorache s-a născut la Oituz, la 11 octombrie 1929. Elevă a Marioarei Voiculescu, formată în plină perioadă interbelică, Olga Tudorache a trăit 88 de ani şi a avut 62 de ani de strălucită carieră în arta dramatică. A fost aproape trei decenii profesor universitar. A apărut timp de cinci decenii pe scena Teatrului Mic din Bucureşti.

Olga Tudorache a fost profesorul de clasă al Principelui Radu, la Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, în anii 1980-1984. Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu transmit condoleanţe domnului Alexandru Avram şi familiei sale!

Demnă urmaşă a Marioarei Voiculescu şi a Luciei Sturdza Bulandra, Olga Tudorache a primit la 18 mai 2013, pe scena Teatrului Mic, Decoraţia Regală Nihil Sine Deo de la Regele Mihai I, reprezentat de Principesa Moştenitoare Margareta. Profund creştină şi loială regelui său, Olga Tudorache a primit înalta distincţie cu emoţie şi cu modestie. Acum patru ani, în acea zi de sâmbătă, trei sute de spectatori au asistat la cântecul de lebădă al Olgăi Tudorache.

Dumnezeu să o odihnească în pace!"

Foto: Daniel Angelescu