News

Micul prinţ Carol Ferdinand, operat de urgenţă în Veneţia

de admin

Micul prinţ Carol Ferdinand, operat de urgenţă în Veneţia camera-retro icon Vezi galeria 3 poze

Momente dificile pentru Prinţul Paul şi Prinţesa Lia. Fiul lor a suferit un accident în timpul vacanţei petrecute în Italia şi a necesitat o intervenţie de urgenţă.

Plecaţi în Veneţia, în vacanţa de vară, pentru celebrarea zilei de naştere a unor prieteni din afara ţării, Prinţul Paul şi Prinţesa Lia ai României au trecut prin momente dificile. Băiatul lor, micul prinţ Carol Ferdinand, în vârsta de doar opt ani, a suferit un accident după ce a încercat să-şi ajute prietenii rămaşi blocaţi în camera de joacă.

Incidentul s-a petrecut în timp ce Carol Ferdinand se afla alături de câţiva prieteni în camera special dedicată jocului. Curentul a trântit o uşă veche, din lemn şi sticlă, care s-a blocat. Situaţia i-a speriat pe copii, dar în special pe una dintre prietenele micuţului prinţ. În încercarea de a deschide uşa blocată, geamul a cedat şi a căzut în întregime pe Carol Ferdinand.

„Cei mici erau supravegheaţi de doi adulţi, dar totul s-a petrecut extrem de rapid. De la spargerea geamului, până am intervenit a durat doar câteva secunde. Am sunat de urgenţă la salvare. Prinţesa Lia, care are calificare în acordarea primului ajutor, a făcut din eşarfa de la gât bandană pentru Carol, astfel încât să amelioreze puţin situaţia până la intervenţia specializată. Autorităţile din Veneţia s-au mişcat extrem de rapid, un echipaj de medici a ajuns la faţa locului în doar zece minute.Ambulanţa a ajuns pe apă la palatul situat lângă cel mai mare canal din Veneţia”, a declarat Prinţul Paul al României.

Carol Ferdinand a fost operat de urgenţă, în spitalul din Veneţia. Micul prinţ a rămas internat în spital doar o noapte. „Am fost norocoşi, Carol s-a comportat ca un erou şi s-a recuperat rapid. A fost operat în ziua accidentului, iar echipa de medici italeni s-a comportat exemplar. Au fost uimiţi şi ei de cât de repede şi-a revenit Carol. Aceştia ne-au explicat că micuţul Carol este un luptător şi că are un corp foarte puternic”, a continuat Prinţul Paul.

Cu toate că în situaţiile de criză Prinţesa Lia nu îşi arată emoţiile, imediat după operaţia lui Carol, mama micuţului prinţ a cerut un pat ca să poată dormi lângă acesta. „Vreau să le mulţumesc pentru toată grija şi înţelegerea de care am avut parte. Sunt impresionată de profesionalismul medicilor italieni şi recunoscătoare pentru rezultatul excelent”, a punctat Prinţesa Lia.

După doar o noapte petrecută în spital, Carol Ferdinand a revenit la activităţile de vacanţă, cu acordul medicilor. Cu braţele bandajate, alături de părinţi şi prieteni, Carol a dorit să se plimbe pe canalele din Veneţia şi să se bucure de principalele obiective turistice din oraşul italian (vezi galeria foto).