News

Mihai Morar, mărturisiri fără perdea: ''Vreau, dacă am chef, să beau cu tovarăşii până la 3 dimineaţa şi să cântăm îmbrăţişaţi pe bordură în Centrul Vechi''

Mihai Morar, mărturisiri fără perdea: ''Vreau, dacă am chef, să beau cu tovarăşii până la 3 dimineaţa şi să cântăm îmbrăţişaţi pe bordură în Centrul Vechi''

În timp ce tot mai multe persoane publice se gândesc dacă vor urma acest drum sau nu, Mihai Morar a decis să se vaccineze. Prezentatorul speră altfel că îşi va relua viaţa de dinainte de pandemia, că va avea ocazia să se întoarcă la noţile de chef din Centru Vechi, la călătoriile de odinioară.

“DA, alegerea mea e să mă vaccinez Şi îţi respect alegerea ta, chiar dacă alegerea ta e aceea de a nu te vaccina.

DA, MĂ VACCINEZ. Pentru că umanitatea nu poate evolua decât atunci când oamenii au încredere în oameni. Am încredere că dascălii copiilor mei au grijă de ei. Am încredere că pilotul avionului vrea să îmi facă bine. Am încredere că acei zidari care au construit blocul mi-au vrut binele. Am încredere că oamenii care au creat vaccinul îmi vor binele.

Am încredere oarbă? Nu. M-am informat înainte să îi aleg pe fiecare.

Îmi oferă încrederea mea siguranţă absolută? Nu. Dar neîncrederea mi-ar face mult mai mult rău decât îmi poate face încrederea “informată”.

Da, alegerea mea e să mă vaccinez. Şi nu vreau să conving pe nimeni să o facă.

Dar aş vrea să vă uitaţi înainte de a lua decizia sau de a-mi judeca decizia la podcast-ul “Fain & Simplu” cu medicul Mihail Pautov

E o conversaţie în care un medic vorbeşte cu blândeţe şi cu fermitate despre vaccin. Şi despre tot ceea ce se “vorbeşte” despre vaccin.

“Te iubesc aşa cum eşti, chiar dacă nu te vaccinezi” mi-a spus Doctor Mihail la finalul podcastului.

DA, MĂ VACCINEZ. Nu pentru că îmi doresc imunitate, ci pentru că mi-e dor de libertate. Mi-e dor să-mi văd copiii liberi în curtea şcolii, vreau ca fiica mea cea mică să crească la grădiniţă printre copii, nu doar în sufragerie printre jucării. Vreau să-mi fac Paştele şi Crăciunul la ai mei, în curtea părintească, “paştele ei de pandemie”... Şi vreau, dacă am chef, să beau cu tovarăşii până la 3 dimineaţa şi să cântăm îmbrăţişaţi pe bordură în Centrul Vechi.... Vreau să alerg pe străzi kilometri întregi, Z.I.L.N.I.C, fără să se dea oamenii la o parte... Vreau să le arăt copiilor mei lumea asta călătorind, nu navigând pe net. Da, mă vaccinez. Pentru că îmi vreau aproapele aproape şi tit ce mi-e drag, în braţe.

DA, ALEGEREA MEA E SĂ MĂ VACCINEZ. Pentru că nelibertatea mă va costa ma mult decât un ac.

DA, MĂ VACCINEZ. Şi, cu toată dragostea, sper ca prin vaccinul meu şi tu, cel care nu te vaccinezi, să-ţi iei înapoi libertatea”, spune Mihai Morar.

 

Comentarii

Articole asemănătoare

Modifică Setările