Vedete

Mircea Dinescu, afectat grav de pandemie: "Am renunţat la angajaţi. Băncile nu au răbdare"

Mircea Dinescu, afectat grav de pandemie: "Am renunţat la angajaţi. Băncile nu au răbdare"

Pandemia l-a lăsat pe Mircea Dinescu fără cele două restaurante pe care le ţinea în Capitală, unul în Centrul Vechi, celălalt la Hala Traian.

”Am devenit pensionar la 70 de ani. Nu mă simt deloc pensionar, dar viaţa mi-a jucat festa asta cu pandemia şi am pierdut aproape tot ce câştigasem în ultimii ani, din afacerile mele. ”Cifra anuală de afaceri pentru cel dintâi restaurant, era de circa un milion de euro. Pe asta am avut-o în 2019. Anul trecut am renunţat la cei 40 de angajaţi ai acestui restaurant, dar şi la afacerea în sine. La mine, acolo, în Centrul Vechi, veneau foarte mulţi turişti, recunosc. Cei mai mulţi erau din Israel, care urmăreau pe Internet emisiunile mele culinare şi veneau fiindcă puneam în viaţă reţele româneşti vechi şi de un secol”, a spus poetul pentru Impact.

Probleme a avut Dinescu şi cu cel de al doilea restaurant. „Abia pornisem treaba. Acolo aveam mult mai puţin angajaţi. Dar a trebuit să fac ceva şi cu acesta, fiindcă băncile nu au răbdare. Mai ales în vremurile astea. Şi nici cu vinul meu, ”Vinul lui Dinescu”, nu a mai mers treaba, fiindcă cea mai mare parte a producţiei o vindeam prin propriile restaurante. Acum, o să-l beau singur sau cu prietenii mei cei mai buni!”

 

Modifică Setările