News

Naomi Campbell la 50 de ani. A pus „super“ în cuvântul supermodel

Naomi Campbell la 50 de ani. A pus „super“ în cuvântul supermodel camera-retro icon Vezi galeria 4 poze

Astăzi, 22 mai, unul dintre cele mai iconice manechine de culoare schimbă prefixul.

Naomi Campbell marchează astăzi 50 de ani de frumuseţe şi splendoare de abanos. Până la urmă, pentru ea a fost creat acest cuvânt: supermodel. A apărut pe toate (dar toate!) copertele revistelor de modă din lume şi a dus o viaţă mai glamouroasă decât vedetele de la Hollywood. O viaţă care poate fi fredonată aşa: „I'm too sexy for Milan, New York and Japan“…

Măsurile ei ideale: 1.77 m, 58 kg

Când amesteci esenţe exotice precum cele africane, jamaicane şi asiatice (pe bunica din partea tatălui o chema Ming), reacţia nu poate fi decât una deosebită. Deosebit de sexy, aşa cum a fost şi este, chiar şi la 50 de ani, diva de abanos de pe catwalk. Naomi Campbell s-a născut în anul 1970, în sudul Londrei. Mama ei, Valerie Morris, a fost o dansatoare de origine jamaicană, iar tatăl a lipsit din peisaj, abandonându-şi familia pe când Valerie era însărcinată în patru luni. Frumoasa Naomi a fost descoperită, aşa cum am citit în cazurile multor alte modele, pe stradă, în timp ce se afla la cumpărături la Covent Garden.

Avea doar 15 ani, iar la 16 ani poza deja pentru prestigioasa revistă „Elle“, primul dintre multele ei pictoriale din întreaga carieră. Anii au trecut, iar Naomi avea să devină una dintre cele mai cerute modele ale generaţiei sale şi cu singuranţă cel mai de succes manechin de culoare. Într-adevăr, în încercarea ei de a deveni un nume în modă, Naomi a trebuit să depăşească un obstacol în plus, cel al rasismului. Dar a câştigat, devenind primul model de culoare care a apărut pe copertele „Vogue“ UK, în 1987, „Vogue“ Franţa, în 1988, şi, în sfârşit, „Vogue“ America, în 1989.

Ei bine, ca să înţelegeţi cât de mare a fost Naomi, vă spunem doar atât: sandalele cu platforme criminale Vivienne Westwood, din cauza cărora a căzut la o prezentare de modă în 1993, sunt expuse astăzi într-un muzeu.

O fi cucerit ea lumea modei, dar dragostea a rămas un teritoriu neprietenos cu diva de culoare. S-a iubit cu „grei“ precum Mike Tyson, Robert De Niro (actorul are o obsesie pentru frumoasele de culoare), basistul formaţiei U2, Adam Clayton, dansatorul Joaquín Cortés, bossul F1, Flavio Briatore, şi putred de bogatul afacerist rus Vladislav Doronin. N-a fost să fie cu niciunul, iar astăzi, Naomi îmbrăţişează din nou statutul de femeie superbă şi singură.

Foto: Profimedia

Modifică Setările