News

Naţionala de Fotbal a Artiştilor, locul 3 la Campionatul Mondial Art-Football din Rusia

Naţionala de Fotbal a Artiştilor, locul 3 la Campionatul Mondial Art-Football din Rusia

Microbiştii din showbizul autohton au prins din nou podiumul la campionate. Aurelian Temişan Naţionala de Fotbal a Artiştilor a făcut valuri la Moscova. Echipa formată din Aurelian Temişan, Cosmin Seleşi, Dan Cruceru, Lucian Ghimisi, Ghedi Kamara, Mircea Brânzei, Rareş Varniote, Andrei Ştefănescu, Daniel Chiriţă, Mateiu Andrei, Valentin Stan, Marius Mitu, Cristian Dumitrache, Paul Gheorghe, Lixandru Florin, Yurchevici Marian, Beniamin Cioantă, Florin Moise şi Cornel Păsat s-a clasat pe locul al treilea la Campionatul Mondial Art Football 2016 din Rusia.

Nationala Artistilor Fotbalisti

Artiştii români au ajuns în finală mică în care, după meciul cu Rusia, terminat cu 13-12 (în urmă penalty-urilor), au obţinut cupa şi s-au clasat pe locul al treilea. Chiar dacă au pierdut meciul cu Germania de sâmbătă, artiştii români au obţinut victoria în meciurile cu Turcia, Italia (masa verde) şi Olanda.

Nationala Artistilor Fotbalisti din Romania, pe teren, in Rusia

Ionica Morosanu si Andrei Alb Negru
Ionică Morosanu si Andrei Ştefănescu (Alb Negru)

“O finală mică, cât o finală mare! Finală pentru locul 3, pentru podium, între Rusia şi România a fost un spectacol la propriu. Având 3-0 la pauză, organizatorul ne-a rugat să oprim şirul de "gloanţe" către poartă lor. Acesta s-a terminat cu 6-6. Nu au fost prelungiri ci au existat penalty-uri. S-a ajuns la 13-12 şi...am câştigat! A fost o nebunie! Organizatorul, Yuri Davidov, a spus că acesta a fost cel mai frumos meci de la Campionatul Mondial Art Football, de când se organizează el, din 2007, şi nu putea să-l facă decât cu România. A fost un mega spectacol meciul pentru locul al treilea! Excepţional! Am fost şi singurul român care a jucat în meciul Art Football, (o selecţionata a ruşilor cu artişti şi politicieni în echipa) şi Echipa lumii, din care am făcut parte şi eu, singurul român, şi am jucat 20 de minute. România a luat locul 2 la show, cel mai bun din 16 ţări, locul 3 (sau bronzul) la fotbal, iar Andrei Ştefănescu de la Alb-Negru a luat pentru a două oară premiul pentru “Cel mai bun mijlocaş al turneului mondial”, primul fiind obţinut în 2014, atunci când am devenit Campioni Mondiali”, a spus Temişan, de altfel şi unul dintre cei trei membri fondatori ai Naţionalei Artiştilor Fotbalişti, care a luat fiinţă în anul 1991.

Temi si Dan Cruceru
Aurelian Temişan şi Dan Cruceru

“Am luat medalie! Locul al treilea la Campionatul Mondial al Artiştilor - Football Art. Cel mai tare meci la care am participat vreodată! 13-12 pentru noi, după o serie lungă de penalty”, a scris şi Dan Cruceru pe pagină lui oficială de Facebook.

Dan Cruceru
Dan Cruceru