Vedete

Nicu Alifantis îi dă replica lui Mircea Badea: “Nu ne mai jigniţi! Artistul român nu „ghiorlăie''


Nicu Alifantis îi dă replica lui Mircea Badea: “Nu ne mai jigniţi! Artistul român nu „ghiorlăie''

Nicu Alifantis s-a simţit jignit de afirmaţiile pe care Mircea Badea le-a  făcut la Antena 3 şi a decis să îi dea o replică.

Dezamăgit de modul în care realizatorul îi tratează pe artişti, solistul i-a scris o scrisoare.

“Domnule Mircea Badea. Mă adresez dumneavoastră cu apelativul „domnule”, din respect pentru părinţii dumneavoastă pe care-i cunosc de foarte multă vreme şi cărora le port o stimă deosebită. De câtva timp asist la o serie de denigrări permanente pe care le aduceţi breslei din care fac parte. Vă atrag atenţia că sunt profund revoltat de această atitudine şi vă somez să încetaţi şi să vă cereţi scuze public pentru modul absolut jignitor în care vă adresaţi artiştilor români.

Îmi amintesc de perioada în care eraţi adus, bănuiesc împotriva dorinţei dumneavoastră, de doamna Badea la Teatrul Mic. Se pare că acest lucru n-a ajutat la nimic. Vă înţeleg frustrările. Ecuaţia matematică a vieţii dumneavoastră se pare că n-a dat rezultatul corect. Asumaţi-vă acest lucru cu demnitate. Şi nu uitaţi, prin această atitudine nu reuşiţi să faceţi decât un mare deserviciu atât dumneavoastră cât şi instituţiei pe care o reprezentaţi. Dispreţul pe care-l manifestaţi faţă de slujitorii artei româneşti este absolut dezgustător. „Nu daţi doi bani pe artistul român”? Foarte bine, mutaţi canalul, nu mai intraţi într-o sală de teatru sau una de concerte, dar nu ne mai jigniţi. Suntem destul de puşi la colţul indiferenţei de mai marii puterii zilei. Artistul român nu „ghiorlăie”, domnule. Încearcă doar să existe, să se exprime şi să se manifeste cum poate într-o ţară tristă, sărăcită şi aproape distrusă. Nu vă permit să ne mai jigniţi, iar anii de muncă pe care-i port în spate îmi permit să vă cer imperativ acest lucru. Vă rog să mă ocoliţi de azi înainte, domnule”, a fost mesajul postat de Nicu Alifantis pe o reţea de socializare.

 

Modifică Setările