Lifestyle

Nuami Dinescu a descoperit frumuseţile din Palestina FOTO&VIDEO

Nuami Dinescu a descoperit frumuseţile din Palestina FOTO&VIDEO camera-retro icon Vezi galeria 28 poze

Actriţa şi vedeta de televiziune a avut parte de una dintre cele mai frumoase călătorii, care şi-a pus amprenta pe sufletul ei.

Timp de o săptămână, Nuami Dinescu a străbătut ţinuturile Palestinei, pe care le-a descoperit şi cu ochii, şi cu pasul, şi cu sufletul.

"Bucurii, experienţe emoţionale atât de intense, oameni care mi s-au lipit de inimă, locuri atât de frumoase şi încărcate de istorie pe care nu mă satur să le ascult. M-aş întoarce mâine, dar cum eu nu pot, încă, cine ştie cine ar vrea. Palestina are atâtea de arătat, atâtea de văzut, atâtea de trăit...", descrie ea sentimentele care o încearcă după această călătorie aparte.

O incursiune care a dus-o din Bethleem, oraşul în care s-a născut Mântuitorul, la Muntele Gherizim, cu al său Muzeu al Samaritenilor, la Nablus, din regiunea istorică Samaria, în nordul Cisiordaniei, apoi în Ramallah, la 15 km de Ierusalim, unde palestinienii i-au adus un omagiu poetului lor, Mahmoud Darwish, dar şi în legendarul Hebron, în Munţii Iudeei.

Relieful stâncos şi arid şi, mai ales, deşertul au poveştile lor şi farmecul lor aparte. Şi, dincolo de ele, Marea Moartă, aproape nemişcată, cu malurile sale albite de sare.

Tot în această poveste şi-au făcut loc şi mâncărurile locale, cele vechi, ale beduinilor, dar şi cele noi, ale negustorilor, peste care se aşterne mirosul acela inconfundabil de chimion.

Modifică Setările