News

Ochelari cu prescripţie 2021: Ce tendinţe trebuie să cunoşti pentru a fi la modă?

Ochelari cu prescripţie 2021: Ce tendinţe trebuie să cunoşti pentru a fi la modă? camera-retro icon Vezi galeria 2 poze

Anul 2021 aparţine cu siguranţă ochelarilor cu rame senzaţionale (care impresionează prin stil, formă, culoare, dimensiune, printr-un design provocator şi strălucitor), care sunt purtaţi şi apreciaţi de toate persoanele care vor să fie la modă, indiferent dacă au sau nu o deficienţă de vedere. 

În acest an, ochelarii reprezintă un accesoriu elegant care protejează ochii de soare, de radiaţiile ultraviolete şi chiar de lumina albastră, dacă au lentile speciale, personalizate. Ochelarii sunt şi un element deosebit care completează stilul, imaginea la modă, ascunde imperfecţiunile minore în aparenţă şi creează o stare bună de spirit. 

Tendinţe la ochelari cu prescripţie în 2021

În acest an, ochelarii de soare sau cu prescripţie arată senzaţional, ei pot crea o imagine distinctivă şi pot pune în evidenţă stilul personal. 

Iată care sunt principalele tendinţe din 2021:

 • Ochelari cu rame oversize, supradimensionaţi
 • Ochelari aviatori clasici, care sunt asociaţi cu cei purtaţi de piloţii sau poliţiştii americani cu motociclete; aceştia pot avea rame groase, cu lentile clare, translucide sau colorate, ombre
 • Ochelari rotunzi în stilul celor purtaţi de Harry Potter
 • Ochelari de soare cu rame înguste, care au lentile portocalii ce oferă o protecţie optimă 

împotriva radiaţiilor ultraviolete (UV)

 • Rame de ochelari ca în filmul "The Matrix", care par extravagante şi oarecum neobişnuite
 • Ochelari cu rame în stil ochi de pisică cu strasuri, mărgele şi pietre semipreţioase
 • Rame de ochelari albe, care se potrivesc grozav la lentile colorate 
 • Ochelari cu rame de lux, care au cristale şi aranjamente florale
 • Ochelari cu rame din lemn care au texturi deosebite, unice, naturale
 • Rame de ochelari în stil retro, care se potrivesc persoanelor cu faţa ovală 
 • Ochelari cu rame cu forme geometrice (triunghi, hexagon, pătrat, dreptunghi).  

În anul 2021 impresionează noile modele de rame ochelari, dar şi culoarea lentilelor. Sunt în tendinţe: 

 • Lentilele strălucitoare încrustate cu pietre, pentru a fi şi mai elegante
 • Lentilele duble care arată senzaţional
 • Lentilele transparente care sunt elegante şi pline de rafinament
 • Lentilele oglindă care sunt potrivite pentru orice sezon.

Pentru a fi la modă şi a arăta bine, alegerea ochelarilor se face ţinând cont de câteva criterii. În primul rând, înainte de a cumpăra ochelari specifici, ar trebui să mergeţi la un medic oftalmolog, pentru examinări oculare de specialitate. Printr-o examinare detaliată, medicul va stabili dacă există anumite deficienţe de vedere şi care sunt dimensiunile parametrilor specifici, ce trebuie îndepliniţi de ochelari, care sunt potriviţi nevoilor individuale ale purtătorului. 

În cazul unei deficienţe de vedere, reţeta de ochelari trebuie obţinută imediat, mai ales în cazul unei persoane care conduce o maşină. Ochelarii cu prescripţie medicală, personalizaţi, se fac la comandă şi nu se cumpăra de oriunde, nu sunt de unică folosinţă. Purtarea unor ochelari care nu sunt avizaţi de un medic sau care nu au dioptrii corecte, pot face mai mult rău decât bine, pot slăbi vederea mai ales dacă sunt purtaţi o perioadă îndelungată de timp.

Găsirea unor rame ochelari frumoase pentru dvs. poate fi uneori destul de dificilă, având în vedere tendinţele din acest an şi modelele atât de diferite, care se potrivesc bine unora şi poate nu vin bine altora. În prezent, există numeroase tipuri de ochelari, cu sau fără  prescripţie medicală, din care puteţi alege: 

 • Ochelari pentru corectarea deficienţelor de vedere
 • Ochelari cu protecţie împotriva luminii albastre
 • Ochelari de condus cu lentile polarizate (care protejează ochii de lumina strălucitoare a soarelui), care opresc strălucirea farurilor (pe timp de noapte), care  creează o viziune confortabilă, reduc oboseala ochilor şi durerile de cap
 • Ochelari de protecţie optimă a ochilor împotriva razelor ultraviolete (UV) pentru prevenirea leziunilor oculare.

Pentru persoanele care lucrează la calculator, sunt recomandate lentilele monofocale, lentilele bifocale sau progresive şi lentilele trifocale, speciale. Lentilele monofocale sunt eficiente în reducerea oboselii ochilor şi în prevenirea vederii înceţoşate. 

Lentilele bifocale sunt pentru vederea la apropiere şi la distanţă; aceste lentile au două puncte focale, o parte superioară ce asigură vizualizarea obiectelor la distanţă şi o parte inferioară pentru vizualizare obiectelor apropiate. Lentilele bifocale sunt pentru ochelari de citit şi pentru a putea vedea la distanţă. 

Lentilele trifocale au o lentilă de bază, un segment şi o zonă suplimentară intermediară, asigură o vedere excelentă pentru apropiere şi la distanţă medie, de 40-60 cm de ecranul calculatorului. 

 

 

Comentarii

Modifică Setările