Lifestyle

Ocolul Pământului în 80 de dish-uri sau Băneasa Shopping City – locul unde poţi călători culinar în jurul lumii, fără să părăseşti locul

Ocolul Pământului în 80 de dish-uri sau Băneasa Shopping City – locul unde poţi călători culinar în jurul lumii, fără să părăseşti locul

Odată intraţi în food-court-urile din Băneasa Shopping City, tărâmul mâncărurilor delicioase de aici şi de peste mări şi ţări îşi deschide larg porţile. Cei care i-au trecut pragul sunt ademeniţi cu miresme ispititoare care vin din cele peste 60 de cafenele şi restaurante cu specific românesc, mediteranean, nord şi sud-american şi asiatic.

Sute de feluri de mâncare, ascunse în meniurile restaurantelor, cafenelelor şi cofetăriilor, stau pregătite să potolească orice fel de poftă de “nu-ştiu-ce” sau curiozitate culinară. Sute de feluri de mâncare stau cuminţi în meniuri, aşteptând să fie create de către bucătari şi să uimească simţurile celor care vor să călătorească culinar în toate zările, folosind furculiţa, cuţitul sau beţigaşele pe post de paşaport. 

Cele două food-court-uri din Băneasa Shopping City reprezintă locurile de unde poţi porni într-o călătorie în exoticul Orient, peste ocean şi prin întreaga Europă… fără măcar să te ridici de pe scaun. Extremul Orient poate fi explorat în restaurantele Japanos şi Sushiko. Desigur, sushi este highlight-ul. După ce ţi-ai delectat papilele cu peştele crud combinat cu orez, e timpul să părăseşti Japonia şi să zbori până în Vietnam. În Băneasa Shopping City, Vietnamul se numeşte Toan's. Se spune despre ei că au cel mai bun sandwich din lume - celebrul Banh Mi. Este  o combinaţie savuroasă de ingrediente franţuzeşti din perioada colonială a Vietnamului cu cele vietnameze tradiţionale.

Nu se poate să vorbim despre bucătăria orientală şi să n-o menţionăm pe cea chinezească. Şi nici nu avem cum, de vreme ce în Băneasa Shopping City există Noodle Pack şi Chopstix. Încă de la început, Chopstix a vrut să ofere clienţilor o gamă variată de preparate din bucătăria chinezească tradiţională, dar şi din cea modernă. Aici pot fi savuraţi celebrii tăiţei în combinaţie cu carne de  pui sau vită, pacheţele de primăvară, orez, salate şi binecunoscutele lor sosuri.

Bucătăria Orientului Apropiat e un mozaic complex şi savuros compus din zeci de mirodenii şi ingrediente a căror menire e să uimească simţurile. Cea libaneză e reprezentată în food-court-ul din Băneasa Shopping City de restaurantul La Safi. Aici cei curioşi să guste preparatele bucătăriei libaneze au la dispoziţie sandwich-uri, salate, gustări calde şi reci, grătar, dulciuri şi sucuri naturale. La Sheherezade şi .Calif se găsesc unele dintre cele mai gustoase specialităţi orientale, preparate cu multă grijă şi responsabilitate. Iar la Taksim Doner e tărâmul mâncarurilor turceşti, cu preparate din perioada otomană – unele dintre cele mai interesante din lume.

Din America de Sud vine carnea de vită argentiniană, gătită la perfecţiune, cu cele mai ademenitoare nuanţe de roz, preparată după o reţetă secretă. Unde? La restaurantul Argentine Steak & Sushi. Da, aici se poate comanda şi sushi, preparat cu cele mai bune ingrediente aduse special din Japonia pentru a fi folosite în reinterpretări ale reţetelor clasice. Iar din bucătăria Americii de Nord vin delicioşii burgeri de la Oro Toro preparaţi din carne adevărată. Fiind dedicaţi carnivorilor pur-sânge, burgerii Oro Toro sunt făcuţi pe un grătar special cu cărbuni, de aici şi crusta crocantă la exterior, carnea suculentă la interior şi aroma plăcută dată de fum. Dar America de Nord nu înseamnă doar SUA, ci şi Mexic. De aici vine Taco Bell cu Crunchy Taco, Fajita Burrito, Chicken Quesadilla si Crunchwrap Supreme, preparate care au la bază carnea de vită, de porc sau de pui, combinată cu varietăţi de fasole, legume proaspete, brânză şi sosurile Mild, Hot şi Fire.

O incursiune în bucătăria europeană e întotdeauna plină de surprize plăcute. Trattoria Buongiorno te îmbie cu scoici în sos de vin, fructele de mare le savurezi la Greek Taverna, iar un peşte extraordinar poţi să mănânci la Nordsee. Pizza Hut e “the place to go” când ai chef de o pizza americană făcută ca la carte, iar pentru cei care vor o masă tradiţional românească, Scandia Sibiu completează tabloul delicios pe care te invităm să-l admiri şi să-l guşti în cele două food-court-uri din Băneasa Shopping City.

Citește și ...