News

Pensia lui Donald Trump. Câţi bani ar primi ca fost preşedinte al Statelor Unite

Pensia lui Donald Trump. Câţi bani ar primi ca fost preşedinte al Statelor Unite camera-retro icon Vezi galeria 5 poze

A plecat, dar a anunţat că se va întoarce într-un fel sau altul! Donald Trump a fost cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite. Mandatul lui s-a încheiat, s-a retras deja în resortul său, dar apar şi unele întrebări. Ce pensie va avea ca fost preşedinte? Ce beneficii?

În calitate de fost preşedinte al Statelor Unite, Donald Trump se va bucura de o pensie anuală de 221.400 de dolari şi alte beneficii care pot ajunge până la un milion de dolari. În funcţie de ce va decide Senatul american în cadrul procesului de suspendare, Trump ar putea, însă, să le piardă.

Conform legii americane, preşedinţii americani demişi în urma unui proces de impeachement îşi pierd dreptul la pensie şi la celelalte beneficii. Cum Trump nu va putea fi demis de către Senat, acesta ducându-şi deja la capăt mandatul, ar putea fi nevoie de un vot suplimentar pentru ca Trump să-şi piardă dreptul la acest beneficii, conform unui exper citat de CNN.

Nu există un singur punct de vedere în această problemă, unii experţii întrebându-se dacă chiar şi un astfel de vot suplimentar dat de Senat chiar l-ar face neeligibil pe Trump pentru pensie şi celelalte avantaje. Celelalte beneficii pe care le va primi Trump, pe lângă pensie, sunt substanţiale: indemnizaţiile de călătorie, spaţiul pentru birou şi salariul personalului pot depăşi 1 milion de dolari anual pentru un fost preşedinte.

Citeşte continuarea pe adevarul.ro, chiar aici!

Foto: Profimedia

Modifică Setările