News

Premierul Marii Britanii este în doliu. Mama lui Boris Johnson s-a stins neaşteptat

Premierul Marii Britanii este în doliu. Mama lui Boris Johnson s-a stins neaşteptat

Veste neaşteptată şi tristă pentru premierul Marii Britanii. Mama sa Charlotte Wahl a murit la vârsta de 79 de ani.

Familia lui Boris Johnson a făcut anunţul trist aseară. Charlotte Johnson Wahl era o cunoscută pictoriţă. Ea s-a stins ”rapid şi în pace” la un spital din Londra, luni seară.

Englezii i-au trimis primului ministru condoleanţe în nenumărate postări pe Twitter. De asemenea, şi colegii din lumea politică.

Potrivit ”The Telegraph”, Boris Johnson spunea despre mama sa că a fost ”autoritatea supremă” a familiei şi că ea i-a insuflat valorile în viaţă. În 2019, la Conferinţa Partidului Conservator, dl Johnson mărturisea că mama sa l-a învăţat să creadă ”în importanţa egală, demnitatea egală, valoarea egală a fiecărui om de pe planetă”.

Charlotte Johnson Wahl s-a născut la Oxford, în 1942. A fost fiica lui Sir James Fawcett, preşedintele Comisiei Europene pentru Drepturile Omului şi îşi descria părinţii drept ”socialişti bogaţi”. Ea l-a cunoscut pe tatăl lui Boris, Stanley Johnson, la Universitatea Oxford, unde a studiat limba engleză.

Au avut patru copii: Boris, în vârstă de 57 de ani, jurnalista Rachel, 56 de ani, militantul pentru mediu Leo, 53 de ani şi Jo, un fost ministru în cabinetul englez, care acum are 49 de ani. În 1979, părinţii lui Boris au divorţat.

La vârsta de 40 de ani, Charlotte Johnson-Wahl a fost diagnosticată cu Parkinson, dar asta n-a oprit-o să continue să picteze.

„Încerc să pictez în fiecare zi dacă pot, deşi trebuie să merg foarte des la spital. Încă reuşesc să pictez, deşi braţul meu deseori face brusc o mişcare complet neintenţionată şi asta aproape mă aduce la lacrimi“, mărturisea ea.

Foto: Twitter

Comentarii

Modifică Setările