Gossip

Prinţul Charles, înconjurat de intriganţi

Prinţul Charles, înconjurat de intriganţi

Potrivit unei noi biografii a fiului Reginei Elisabeta a II-a, anturajul acestuia ar fi măcinat de lupte interne şi lovituri sub centură, exact ca pe vremea regelui Henric al VIII-lea. Iată câteva detalii de culise.

Intitulată „Charles: The Heart of a King“, noua biografie a prinţului Charles va fi publicată joi în Marea Britanie, iar câteva pasaje din ea au fost deja date publicităţii în revista „The Time“.

„Viaţa de la curte şi ramificaţiile ei pot fi la fel de brutale ca în epoca în care o tapiţerie ascundea un asasin", relatează biografia citată, din care câteva pasaje au fost publicate în avans în „The Times“.

Reşedinţa oficială a prinţului Charles, Clarence House, a fost supranumită "Wolf Hall", după titlul unui roman publicat de Hilary Mantel în 2009, ce descrie curtea regelui Henric al VIII-lea al Angliei, renumită pentru brutalitatea şi intrigile ei nemiloase, se afirmă în această biografie regală scrisă de jurnalista şi romanciera americană Catherine Mayer.

Autoarea – care şi-a bazat cartea pe interviuri realizate cu prinţul Charles şi cu prieteni ai lui, cu angajaţi ai familiei regale dar şi cu adversari ai viitorului monarh – consideră că fiul reginei Elizabeth a II-a s-a înconjurat de oameni care îi spun doar ceea ce el vrea să audă.

„E dificil să ştii în cine să ai încredere, întrucât flateriile sunt mai numeroase decât adevărurile spuse direct în faţă“, complează aceasta.

„Acest factor, combinat cu eterna lui lipsă de siguranţă, explică motivul pentru care prinţul Charles nu crede întotdeauna că merită complimentele care îi sunt făcute, în timp ce criticile au puterea de a-l arunca în străfundurile disperării", a continuat ea.

Potrivit editurii WH Allen, noua biografie dezvăluie un bărbat „apropiat de fericire, dar totuşi angoasat“, cu „opinii pasionate, fapt care înseamnă că el nu va fi niciodată la fel de distant şi de imparţial ca mama lui“ atunci când va urca pe tron.

Modifică Setările