News

Reacţia preşedintelui Klaus Iohannis după ce Gabriela Firea i-a dat o replică dură

Reacţia preşedintelui Klaus Iohannis după ce Gabriela Firea i-a dat o replică dură

Luni seara, preşedintele României, Klaus Iohannis, îi surprindea pe bucureşteni cu o apariţie inedită, îmbrăcat casual, pedalând. A profitat de vremea frumoasă pentru a vedea pe pielea lui cu ce se confruntă un om obişnuit care vrea să circule cu bicicleta prin Capitală şi a fost surprins prin parcul Herăstrău, pe două roţi. Desigur, preşedintele a făcut şi câteva remarci legate de pistele de biciclete şi de trafic, iar primarul general, Gabriela Firea, a replicat.

„Observând vremea splendidă de primăvară, am decis să fac o plimbare. Traficul este infernal indiferent de vreme. Se impun măsuri serioase de îmbunătăţire a infrastructurii. (…) Aş vrea mai multă lume pe jos şi mai multă lume pe bicicletă. Am făcut 3 minute de la reşedinţă până aici, m-am salutat cu câţiva şi am văzut feţe surprinse”, a spus Iohannis luni, în faţa jurnaliştilor, iar Primarul General al Capitalei a fost pe poziţii.

"Este regretabil modul în care Klaus Iohannis, ca fost primar, face afirmaţii ca o persoană care nu cunoaşte din interior administraţia publică locală. El a spus că se impun măsuri şi investiţii în infrastructura de trafic şi, de asemenea, în managementul traficului.  Îl informez respectuos şi îi stau la dispoziţie ca să înţeleagă eforturile depuse cu echipa de la Primăria Capitalei pentru ca problemele din trafic să-şi găsească o rezolvare. Nu poţi face trimiteri de acest fel de pe bicicletă, asemenea ironii. Ce pot să spun? Folosind acelaşi ton al domnului preşedinte, ştiţi, există o emisiune celebră în România, "Schimb de mame". Să înţeleg că se doreşte un schimb de job-uri? Domnul preşedinte şi-ar dori un schimb de job-uri, să vină la Primărie iar eu la Preşedinţie? Apreciez că foloseşte bicicleta. Şi eu şi familia mea folosim bicicleta în weekend. Am o veste bună pentru bucureşteni şi pentru preşedinte. Avem un proiect de 64 de km de piste de buciclete. În luna iunie vom da drumul proiectului", a declarat Firea în direct la RTV.

Iar în această dimineaţă, în mod tacit, preşedintele a reacţionat. A ieşit din nou pe bicicletă, de data aceasta în haine oficiale, la costum, pedalând în drum spre palatul Cotroceni. A parcurs drumul de la Vila Lac 2 până la Cotroceni pe pistele pentru biciclişti, fiind însoţit de doi angajati ai SPP.

Foto: Libertatea.ro