News

Reacţiile vedetelor la moartea lui George Stanca. "A lăsat în urmă prieteni fără de-un prieten"

Reacţiile vedetelor la moartea lui George Stanca. "A lăsat în urmă prieteni fără de-un prieten" camera-retro icon Vezi galeria 1 poze

Decesul semnatarului rubricii "Scrisorile lui Stanca" a stârnit un val de regrete din partea artiştilor, oamenilor de media şi al celor care l-au cunoscut. Iată câteva dintre reacţiile lor.

Nicu Alifantis
"S-a stins George Stanca... A lăsat în urmă o mare zestre poetică, ziaristică şi beletristică, o familie îndurerată, prieteni fără de-un prieten. Gălăgiosul Stanca a tăcut pur şi simplu. A ales un clic dintr-un stop cadru. Nefiresc, trist şi, mai ales, de ne-nţeles. Dar câte ne-nţelesuri are viaţa asta oare?!… Dumnezeu să te-odihnească, Gigi!"

Elena Cârstea
"Cu regret şi cu multă supărare în suflet am aflat că George nu mai este printre noi. Să ai drum liniştit prieten drag, să-mi scrii din cer să-mi dai un semn că eşti în regulă. Nu pot să descriu ce durere mi-ai adus azi. Dumnezeu să te odihnească, iar aici pe pământ, mă gândesc cu mult drag la tine, mi-ai fost un prieten tare bun. Condoleanţe familiei!"

Cristian Brancu
"Martie 1993. Sunt în redacţia revistei “VIP”, acolo de unde a plecat presa mondenă din România! Mâine urmează să împlinesc 20 de ani şi de un an şi jumătate trăiesc pentru media.
El apare ca o vijelie - aşa a fost mereu - în redacţie şi mă cheamă în faţa lui. “Puştiule, de azi e rândul tău să arăţi ce poţi! Eşti secretar general de redacţie, mâna mea dreaptă!”. Copleşitor moment, uriaş cadou pentru vârsta de 20 de ani!
El a crezut în mine înaintea tuturor!
Şi abia 20 de ani mai târziu avea sa îmi dea de înţeles că se mândreşte cu mine.
Îţi mulţumesc, George Stanca!
Mi-ai schimbat viaţa!
P.S.: Azi e prima oară când te tutuiesc. Până acum, în ciuda tuturor familiarităţilor pe care le permiteai colegilor mei de breaslă, ai fost mereu “domnul Stanca” pentru mine. Ne-am tutuit doar în idealuri."

Andrei Partoş
"Încă un OM important la scrisului, al muzicii, al presei şi al poeziei ne-a părăsit! Dumnezeu să-l odihnescă!"