News

Respinşi la Hollywood din cauza scandalurilor sexuale

Respinşi la Hollywood din cauza scandalurilor sexuale

Abuzurile sexuale, hărţuirea şi pedofilia sunt acum subiecte tot mai dezbătute la Hollywood în contextul în care tot mai mulţi actori au fost acuzaţi de astfel de acte neetice. Nume mari din industria cinematografiei au apărut pe lista neagră a hărţuitorilor şi, în unele cazuri, chiar au fost respinşi de colegii lor de breaslă. Aşa a luat naştere mişcarea #MeToo promovată de multe vedete de talie internaţională şi care a dictat dress code-ul de la Globurile de Aur - all black.

Bărbaţi cu nume cunoscute din Cetatea Filmului au devenit protagoniştii unor scandaluri care le-au pătat imaginea şi, dacă  unii dintre actorii acuzaţi de hărţuire au scăpat basma curată, alţii au fost marginalizaţi, interzişi şi respinşi cu vehemenţă de Hollywood.

El este protagonistul celui mai nou scandal sexual de la Hollywood.

Cel mai nou scandal sexual îl are în prim-plan pe actorul James Franco care simte deja repercursiunile actelor sale necuviincioase din trecut. Cu o carieră în plină ascensiune, actorul în vârstă de 39 de ani a fost acuzat de cinci femei că a avut un comportament inadecvat şi că le-a hărţuit la locul de muncă. Câteva dintre fostele studente ale starului l-au acuzat pe Franco care a pus presiune pe ele să filmeze nişte scene erotice complet dezbrăcate şi fără a purta protecţii speciale pentru organanele genitale. Imediat după aceste dezvăluiri, actorul a început să fie privit cu ochi răi la Globurile de Aur, ceremonie în cadrul căreia a câştigat un trofeu.

Franco a fost şters de pe coperta revistei Vanity Fair.

Mai mult, acest scandal l-a feterminat să nu apară la un eveniment important, Critics Choice Awards, deşi a câştigat şi aici un premiu graţie interpretării sale din pelicula The Disaster Artist. Atât de tare l-a afectat acest scandal încât, deşi a câştigat două dintre cele mai importante trofee,  nu a fost nominalizat la premiile Oscar la categoria Cel mai bun actor. Singura nominalizare este în calitate de regizor pentru Cel mai bun scenariu adaptat cu pelicula The Disaster Artist. S-a mers atât de departe încât James, şi el protagonistul şedinţei foto pentru coperta Vanity Fair în care au apărut Oprah, Nicole Kidman, Robert De Niro şi alţi actori cunoscuţi de la Hollywood, a fost şters cu ajutorul Photoshop din fotografia realizată de celebra revistă americană. Să fie acesta declinul lui James Franco? Ei bine, să sperăm că actorul nu se alătură celor doi cei mai controversaţi oameni de la Hollywood, Harvey Weinstein şi Kevin Spacey, personaje decăzute din Cetatea Filmului.

Modifică Setările