News

Sarah Brightman va zbura în spaţiu

Sarah Brightman va zbura în spaţiu

Celebra soprană britanică a început antrenamentele pentru cea mai extraordinară experienţă din viaţa ei: 10 zile petrecute la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale.

Sarah Brightman (54) a ajuns în Rusia şi va începe săptămâna viitoare un antrenament special care îi va permite să ajungă în spaţiu în luna octombrie şi să petreacă 10 zile la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale.

Celebra artistă va plăti aproximativ 52 de milioane de dolari pentru această călătorie excentrică. Ea va decola de pe Terra la bordul unei capsule Soyuz şi va deveni cel de-al optulea turist spaţial şi primul artist profesionist care va vizita avanpostul orbital, un laborator de cercetări ştiinţifice în valoare de 100 miliarde de dolari, situat la o altitudine de 420 de kilometri deasupra Pământului.

Un al doilea turist spaţial aspirant, antreprenorul japonez Satoshi Takamatsu, a ajuns la rândul său în Star City, centrul de antrenamente spaţiale din Rusia, cu scopul de a se pregăti pentru un zbor spaţial. Potrivit agenţiei ITAR-TASS, el va fi un "turist de rezervă" în cazul în care Sarah Brightman nu va putea să efectueze această călătorie spaţială.

După retragerea din circulaţie a navetelor spaţiale americane, în anul 2011, capsulele Soyuz au un program de zbor extrem de aglomerat, întrucât sunt singurele vehicule spaţiale care pot să transporte astronauţi la bordul ISS. Cel mai recent turist spaţial care a ajuns pe ISS a fost Guy Laliberte, fondatorul companiei Cirque du Soleil, care a petrecut 11 zile la bordul staţiei în 2009, contra sumei de 35 milioane de dolari.

Foto: pagina oficială

Comentarii

Articole asemănătoare

Modifică Setările