News

Se întâmplă şi la case mai mari! Câţi bani au primit aceste vedete ca ajutor de la stat în pandemie

Se întâmplă şi la case mai mari! Câţi bani au primit aceste vedete ca ajutor de la stat în pandemie

Mare Britanie se confruntă cu o dispută legată de ajutoarele date de stat în pandemie unor vedete care se presupune că dispun de suficiente resurse financiare pentru a nu cere ajutorul

Printre numele mari care au primit ajutor se numără regizorul Guy Ritchie, fostul soţ al Madonnei, care are o avere de peste 100 de milioane de lire sterline, dar a cerut bani pentru a putea plăti staff-ul de la pub-ul său care nu a avut încasări în pandemie. Cifrele care au plecat spre diversele firme deţinute de vedete au fost anunţate ieri de guvernul britanic. Cara Delevingne a cerut şi ea bani pentru 5 angajaţi de la compania familiei sale, Harvey White Properties. Fostul premier britanic Tony Blair şi artistul James Blunt sunt alte două nume pe această listă. Blunt are o avere de 18 milioane de dolari şi a primit ajutor 25.000 de lire sterline.

Până şi soţul Pippei Middleton, James Matthews, a primit 10.000 de lire sterline - dar şi nepotul reginei, Peter Phillips, care a avut nevoie de sprijin financiar pentru două dintre business-urile sale, printre care o agenţie sportivă. Petra Ecclestone, moştenitoarea miliardarului Bernie Ecclestone, a luat şi ea 10.000 de lire sterline. La fel celebrul bucătar Jamie Oliver, care a cerut banii pentru a-i plăti pe Chefii ce predau cursuri la şcoala lui de gastronomie. Oficialii britanici spun că această schemă de ajutor, prin care guvernul plăteşte 80% din salariile celor care lucrează în business-urile afectate de pandemie, îi va costa pe contribuabilii britanici 50 de miliarde de lire sterline.

Foto: Instagram

Comentarii

Modifică Setările