News

Serena Williams a stârnit discuţii aprinse legate de ceea ce li se întâmplă femeilor de culoare care nasc

Serena Williams a stârnit discuţii aprinse legate de ceea ce li se întâmplă femeilor de culoare care nasc

Acum este o proaspătă mămică, fericită în timp ce îşi ţine fetiţa, pe Alexis Olympia, în braţe, însă chiar la naşterea micuţei sale, Serena Williams a întâmpinat dificultăţi care i-au pus viaţa în pericol. Cu toate acestea, naşterea a făcut-o să se simtă "mai puternică" şi să treacă cu bine peste toate greutăţile.

Tenismena în vârstă de 36 de ani a povestit că a fost la un pas de moarte din cauza complicaţiilor apărute în timpul naşterii primului său copil. În urmă cu patru luni a avut parte de cea mai emoţionantă întâlnire din viaţa sa, cea cu fetiţa ei, însă până la acest moment a trebuit să treacă printr-un calvar. Sportiva a povestit că a fost supusă unei operaţii de cezariană în regim de urgenţă după ce ritmul cardiac al bebeluşului a început să scadă în timpul travaliului. La doar o zi de la naşterea primului său copil, Serena a început să se simtă rău şi a trecut printr-o serie de complicaţii care i-au pus în mare pericol viaţa. I-au fost descoperite nişte cheaguri de sânge mici pe plămâni, iar din cauza unei embolii pulmonare a avut o criză de tuse severă, ceea ce i-a provocat redeschiderea operaţiei de cezariană. O altă lovitură a venit în momentul în care medicii au descoperit un hematom mare în zona abdomenului şi sportiva a fost imobilizată la pat timp de şase săptămâni.

Serena Williams a descris pe contul său de Facebook momentele de panică prin care a trecut şi problemele de sănătate care au complicat operaţia de cezariană, mărturisind acum că acest lucru a făcut-o să aprecieze femeie şi mai mult şi să le încurajeze.

Serena şi-a început mesajul aşa: "Nu m-am aşteptat ca dezvăluirea poveştii familiei noastre cu privire la naşterea Olympiei şi toate complicaţiile apărute după naştere să pornească o asemenea avalanţă de mesaje de la femei - în special din partea femeilor de culoare  şi a celor care s-au confruntat cu complicaţii similare. Nu sunt doar poveşti: conform CDC (Centrului de Control al Bolilor) femeile de culoare au de trei ori mai multe şanse decât femeile albe să moară în timpul sarcinii sau la naştere copiilor lor. Mai avem mult de muncă ca naţiune şi sper că povestea mea să inspire o dezbatere care să ne facă să rezolvăm aceste probleme. Să fiu clară, orice mamă, indiferent de rasă, merită să aibă parte de cea mai plăcută experienţă la naştere. Experienţa mea nu a fost minunată, dar sunt fericită că am trecut prin asta pentru că m-a făcut mai puternică şi m-a făcut să apreciez mai mult femeile - atât femeile  mame, cât şi pe cele fără copii. Suntem puternice!", a scris tenismena pe pagina sa de Facebook.

Foto: Instagram