News

Serena Williams&Alexis Ohanian: o poveste cu final neaşteptat

Serena Williams&Alexis Ohanian: o poveste cu final neaşteptat

NEW YORK, NY - MAY 01: Alexis Ohanian (L) and Serena Williams attend the "Rei Kawakubo/Comme des Garcons: Art Of The In-Between" Costume Institute Gala at Metropolitan Museum of Art on May 1, 2017 in New York City. (Photo by Dimitrios Kambouris/Getty Images)

Povestea lor se poate rezuma aşa. O extraordinară jucătoare de tenis se îndrăgosteşte de un geniu high tech, cofondatorul site-ului de ştiri şi social media Reddit. Fructul iubirii lor se naşte, iar finalul fericit se scrie la altar, acolo unde vor ajunge cei doi, cât de curând.

Doi oameni care provin din lumi diferite (ea este o sportivă afro-americană, el un un fost tocilar cu origine armeneşti şi cu un an mai tânăr) se întâlnesc pe ascuns timp de un an şi jumătate şi se logodesc, spre surpriza tuturor, anul trecut, în decembrie. În ianuarie, ea rămâne însărcinată şi fructul iubirii lor, o fetiţă, se naşte în prima zi a lunii septembrie.

Serena Williams&Alexis Ohanian

Viaţa Serenei s-a dat, dacă vreţi, peste cap, la începutul lunii ianuarie, când campioana de 35 de ani se pregătea să mai cucerească un titlul de Mare Şlem, aşa cum ne-a obişnuit, la turneul de la Australian Open. Trofeul de la acest campionat părea că are, deja, gravat numele Serenei pe el, câştigarea lui fiind o formalitate. Numai că sportiva se simţea, oarecum, diferit fizic. Îi venea să vomite şi a şi făcut-o, la un moment dat, iar sânii ei generoşi păreau că s-au mărit. „O fi ceva hormonal“, şi-a spus Serena şi a continuat antrenamentele ei epuizante. Numai că o prietenă apropiată a sfătuit-o să-şi facă un test de sarcină, iar jucătoarea de tenis nu s-a lăsat convinsă de evidenţă decât după ce l-a repetat de alte cinci ori. Şase teste, şase rezultate pozitive. Serena era însărciată în şase sau şapte săptămâni şi turneul de-abia începea. “Nu poate fi adevărat! Cum o să joc la Australian Open? Şi-am plănuit să câştig Wimbledonul în acest an”, a povestit sportiva într-un interviu pentru revista „Vanity Fair“.

Cu toat acestea, americanca cu un palmares de neegalat, nu mai puţin de 23 de titluri de Mare Şlem, a decis că, atât timp cât nu există riscul de a pierde sarcina, spectacolul poate continua. Puţini ştiau că joacă însărcinată şi printre aceştia nu se aflau şi antrenorul ei, Patrick Mouratoglou, sau oficialii turneului. Aceştia aveau să facă legătura de-abia în aprilie, când sportiva a postat fotografia cu burta de gravidă pe contul ei de Snapchat, cu mesajul „20 de săptămâni“.

Serena a câştigat trofeul Australian Open însărcinată în opt săptămâni

Serena nu mai era chiar neînfricata Serena, ceva ce întâmpla cu ea în timpul meciurilor, însă schimbările erau minore şi doar de ea ştiute. Nu mai avea aceeaşi rezistenţă, obosea repede în timpul punctelor şi resimţea căldura din Melbourne mai mult ca niciodată. Dar cum nu vorbim de o femeie oarecare, ci de un supraom, ei bine, această Serena aflată în a doua lună de sarcină câştiga, chiar şi aşa, un nou mare trofeu.

Serena şi Alexis s-au întâlnit din întâmplare, în 2015, la piscina unui hotel din Roma în care se cazaseră amândoi. Cu treburi diferite, evident. Tenismana juca la turneul de tenis din capitala italiei, iar antreprenorul era invitat să ţină un discurs la o conferinţă tech. Niciunul nu ştia sau nu era interesat, pe atunci, de ce făcea celălalt. Cu toate acestea, viitorii amorezi au înţeles că este în interesul lor să ţină legătura cu persoane importante cum era amândoi şi au făcut schimb de telefoane. Primul pas l-a făcut Serena, care l-a invitat pe Alexis să vină s-o vadă jucând la Roland Garros, luna următoare, iar el, fără să-şi facă mari aşteptări sau să se gândească la ceva amoros, a făcut-o. Prima lor întâlnire a avut loc, aşadar, în Oraşul Îndrăgostiţilor, la grădina zoologică numită La Ménagerie, şi a continuat cu o plimbare neîntreruptă, timp de şase ore, pe străzile din Paris. Alexis i-a cumpărat Serenei bomboane, iar sportiva s-a simţit, din nou, ca un copil. Şi a mai simţit şi fiorii dragostei, sentiment pe care l-a mai încercat şi alături de foştii ei iubiţi, rapperul Common, Drake, Grigor Dimitrov şi chiar şi propriul ei antrenor, francezul Patrick Mouratoglou.

O iubire surprinzătoare

Mai mult, un an mai târziu, în decembrie, Alexis i-a dovedit Serenei că în pielea unui mogul tech zace, de fapt, un mare romantic. Ai zice că scenariul cererii în căsătorie a fost scris, de fapt, de un producător de filme romantice de la Hollywood. În acelaşi hotel din Roma în care s-au întâlnit prima dată, în luna mai 2015, şi la aceeaşi masă la care şi-au spus primele cuvinte, în zona cu piscine. „Ştiam ce avea de gând. Mi-am spus: «Serena, ai 35 de ani, eşti pregătită. Asta îţi doreşti!»”, mai spune sportiva în interviul din „Vanity Fair“.

Şi Serena a fost pregătită nu doar pentru mariaj, ci mai ales pentru sarcina care a ajuns la termen pe 1 septembrie.

"Serena se simte minunat, străluceşte în postura de mamă. Fetiţa ei este sănătoasă şi frumoasă. Iar logodnicul ei este cel mai drăguţ bărbat cu putinţă. Este foarte îndrăgostit de Serena şi o sprijină foarte mult, nu doar din postura de tată al copilului ei, ci şi din cea de partener. Este un bărbat foarte ocupat, dar o pune pe Serena înainte de toate“, a povestit pentru E! News un apropiat de-al cuplului.

De ce este această poveste de dragoste una specială, ca cele de pe timpuri sau ca vinul vechi? Pentru că cei doi amorezi şi proaspăt părinţi nu locuiesc încă împreună şi plănuiesc să facă acest pas după nunta din această toamnă. Williams locuieşte în Florida, iar Ohanian în California, iar până la venirea pe lume a fetiţei lor se vedeau doar în weekenduri. Ar mira pe cineva ca petrecerea de nuntă să se ţină tot acolo unde a început totul, în Italia?

Modifică Setările