News

Sfaturi de reamenajare a locuinţei cu bani puţini şi minim de efort

Sfaturi de reamenajare a locuinţei cu bani puţini şi minim de efort camera-retro icon Vezi galeria 3 poze

Până la final de an vei continua cu telemunca, ai reluat programul la sala de fitness, nu te dai în lături de la a găti nicio mâncare, fie şi a unui chef renumit, alergi în weekend prin parc, ai ajuns să ştii mai toate magnoliile din oraş şi eşti plină de energie. Nicio urmă de astenie de primăvară, iar vitamina D pare a fi în parametri normali.

Ba, mai mult, ai chiar şi determinarea de a te aventura în noi provocări, deşi ultima perioadă a fost una marcată de cheltuieli neaşteptate, iar cumpărăturile online, ai văzut şi tu, chiar pot provoca dependenţă. Nu-ţi pierde entuziasmul, căci vei putea să te apuci de reamenajări în căminul tău cu bani puţini şi cu minim de efort, având în vedere că astăzi până şi un pachet de gresie îl poţi primi direct la uşă! Practic, mai simplu decât acum nu se poate, plus că e începutul verii, sezon în care reducerile sunt semnificative la produse şi obiecte ce ţin de design interior.

Iată câteva recomandări pentru „schimbarea la faţă” a casei tale: 

O baie aparent nouă

Nu trebuie  să schimbi toate obiectele sanitare pentru a simţi de fiecare dată că intri într-o încăpere nouă. Mizează pe mozaic baie nou, fii nonconformistă şi alege un model care să reflecte o parte din personalitatea ta şi care să se integreze în ansamblul casei, debarasează-te de toate lucrurile inutile, căci baia nu e un depozit şi cumpără câteva obiecte de decor catchy: de la o plantă rezistentă la umezeală la un tablou marin. Poţi alege un capac de WC tot cu motive marine sau măcar care să se asorteze cu gresia sau faianţa. Dacă nu existau până acum, gândeşte-te să amplasezi un dulap suspendat sau câteva etajere, mai ales că acestea nu ocupă mult spaţiu. Chiar dacă nu ai copii, câteva „răţuşte clasice” de baie, jucării atât de mult iubite odinioară, vor deveni un adevărat punct de atracţie şi-ţi vor reaminti de copilărie. Nu uita să schimbi şi covoraşul cu unul pufos şi colorat.

 

Sufragerie de nerecunoscut

Dacă în bucătărie te simţi bine, electrocasnicele funcţionează, iar mobilierul a fost ales cu multă grijă, poţi să treci mai departe. Desigur, poţi să o mai eliberezi şi să aşezi mai multe ustensile în dulap, astfel încât să creezi impresia de spaţiu liber şi aerisit. În ceea ce priveşte sufrageria, poţi înlocui vechiul fotoliu cu un balansoar şi să creezi un book corner, cu câteva etajere pe care să aşezi cărţile preferate, un set de scris caligrafic, eventual câteva tablouri retro cu scriitorii tăi preferaţi. În rest, ai de făcut schimbări „de suprafaţă”, să personalizezi într-un mod distinct încăperea, axându-te pe obiectele de decor. Schimbă draperiile, alege o altă husă pentru canapea, ai curajul de a scoate chitara din cutie şi de a o agăţa de perete. Nu mai lăsa abandonate pălăriile tale extraordinare în dulap, ci agaţă-le de un perete, vei obţine un decor de bun gust, feminin. Poţi schimba lustrele, monta câteva aplice şi aduce o veioză într-un colţ. Nu uita de florile de apartament, căci nu e puţin lucru să ai natura chiar la tine acasă.

Indiferent de ideile pe care le ai în legătură cu reamenajarea casei, important e să nu renunţi la niciuna, chiar dacă pare greu să fie concretizată din „n” motive: în timp, vei găsi soluţiile adecvate. 

Sursă foto: unsplash.com

 

Comentarii

Modifică Setările