Beauty

Sfaturi pentru o piele radiantă, în lunile călduroase

Sfaturi pentru o piele radiantă, în lunile călduroase

Schimbarea anotimpurilor nu înseamnă doar înlocuirea garderobei şi rearanjarea hainelor în dulap, ci reprezintă şi momentul în care trebuie să faci câteva modificări privind rutina de îngrijire a pielii.

Şi cum nu este niciodată prea devreme să îţi pregăteşti tenul pentru anotimpurile mai calde şi mai însorite, noi am pregătit o listă scurtă cu modalităţi simple prin care să redai pielii tale strălucirea. 

Ştim că pielea are nevoie de o îngrijire diferită în funcţie de temperatură şi umiditate, iar trecerea de la un sezon la altul poate crea anumite probleme, tocmai de aceea este important să urmăm câţiva paşi pentru a ne putea bucura de o piele sănătoasă şi frumoasă.

Schimbă cremele hidratante

Iarna, tenul nostru are nevoie de creme mai grase, mai puternic hidratante tocmai pentru a ne proteja împotriva aerului rece şi uscat cu care ne confruntăm când stăm afară, dar, din fericire, odată cu venirea primăverii şi a verii, temperaturile cresc, la fel şi umiditatea. Astfel, în anotimpurile mai calde sunt recomandate loţiuni mai uşoare, tocmai pentru a nu astupa porii, crescând astfel riscul producerii unor erupţii la nivelul pielii. Dacă ai un ten mai sensibil, poţi opta pentru cremele CeraVe, care sunt realizate în colaborare cu medici dermatologi şi au capacitatea de a optimiza şi regenera funcţia de barieră naturală a pielii.  

De asemenea, această gamă are o compoziţie unică, cu un complex de 3 ceramide naturale şi conţine produse non-agresive cu pielea, neparfumate şi cu o structură simplă. În afară de ceramide, cosmeticele CeraVe mai conţin substanţe active precum acidul hialuronic, glicerina sau colesterolul.

Sortează produsele cosmetice

Dacă ai dubii privind valabilitatea fardului de pleoape, a cremei de ochi sau luciului de buze, aruncă-le. Este foarte important să fii vigilentă în ceea ce priveşte schimbarea regulată a cosmeticelor. Acordă atenţie nu doar produselor de înfrumuseţare, ci şi cremelor pentru faţă sau celor pentru protecţie solară. Dermatologii au realizat şi o regulă pe care trebuie să o ţii minte: orice produs pe care-l aplicaţi lângă ochi sau buze ar trebui aruncat după maximum un an. De asemenea, nu uita să-ţi speli pensulele de machiaj frecvent şi geanta de cosmetice.

Exfoliază-ţi pielea 

Chiar dacă pentru o perioadă pielea va fi un pic mai sensibilă, exfolierea este un proces extrem de important care va reda pielii tale strălucirea şi catifelarea. Acest procedeu are capacitatea de a îndepărta celulele moarte şi punctele negre de pe suprafaţa pielii, lăsând pielea radiantă şi fină la atingere. De asemenea, exfolierea este necesară pentru că există posibilitatea ca celulele moarte ale pielii să fie combinate cu grăsime sau sebum şi să astupe porii. Acest lucru este extrem de grav pentru că, în timp, poate duce la apariţia acneei. Atunci când alegi produsele pentru exfoliere, încearcă să optezi pentru cele care nu conţin bucăţi aspre, precum coji de nuci, ci alege variante mai fine, precum papaya, dovleac sau ananas. 

Foloseşte vitamina A 

Formula magică ce promite să reducă liniile fine şi ridurile, să întărească bariera pielii şi să uniformizeze tonul pielii este vitamina A şi trebuie folosită pe tot parcursul anului. Doar că, vitamina A face pielea mai sensibilă la soare, tocmai de aceea îţi recomandăm ca în lunile calde să o aplici seara, înainte de culcare, şi nu dimineaţa, cum se întâmplă în lunile de toamnă şi iarnă.

În plus, foloseşte o cremă şi un fond de ten cu protecţie solară, razele de soare fiind nocive pentru sănătatea pielii.

Sursa foto: Shutterstock

 

 

Comentarii

Modifică Setările