News

Sir Tom Jones are un fiu care se zbate în sărăcie

Sir Tom Jones are un fiu care se zbate în sărăcie

Jon Jones are 29 de ani şi doarme într-un spaţiu din New Jersey deschis pentru oamenii fără adăpost

Jon îşi doreşte să devină muzician, dar nu are deocamdată un acoperiş deasupra capului. Şi nu s-a întâlnit niciodată cu faimosul lui tată, dar nu şi-a pierdut speranţa că acest lucru se va întâmpla într-o zi. "Vreau să-l văd înainte de a fi prea târziu", spune el.

Căsătorit cu Linda Trenchard din martie 1957 până la moartea ei, în 2016, Tom Jones are cu soţia lui un fiu, pe Mark Woodward. În ciuda longevităţii mariajului, artistul e cunoscut pentru infidelităţile lui, pe care, de altfel, nici nu şi le-a ascuns. El însuşi a declarat că, pe când era în culmea succesului, se culca cu circa 250 de groupies pe an. Comportamentul lui a făcut-o pe Linda să aibă şi o ieşire nervoasă, agresându-l fizic.

Şi totuşi, Sir Tom nu s-a oprit. Mai mult, una dintre aventuri, care a durat 3 zile, s-a soldat  cu un copil. Se întâmpla în octombrie 1987, pe când starul se afla în turneu în America şi i s-au aprins  călcâiele după modelul Katherine Berkery. În urma aventurii, Katherine a rămas însărcinată, dar răspunsul primit a fost: "Ăsta e showbizul, iubito. Fă ce ai de făcut...".

Kath n-a vrut, însă, să facă avort, pe 27 iunie 1988 aducându-l pe lume pe Jon Jones - sau Jonathan Berkery pe numele din buletin. Katherine a ajuns să se dueleze la tribunal cu starul pentru recunoaşterea copilului, o bătălie în urma căreia s-a făcut şi un test ADN - astfel că în 1989, un judecător stabilea că Jonathan este copilul lui Tom Jones. Cântăreţul a continuat să nege cu vehemenţă verdictul... până în 2008, când a cedat şi a recunoscut că este adevărat. Şi totuşi, nici atunci nu s-a arătat interesat să-şi întâlnească cel de-al doilea băiat. Dar, în primii 18 ani de viaţă, i-a plătit băiatului o pensie alimentară de 1.700 de lire sterline pe lună, conform deciziei tribunalului. "Nu a fost un copil planificat. Dacă aş fi planificat asta, aş fi făcut mult mai mult decât să-i dau nişte bani. Dar n-a fost aşa. Eu doar am căzut în capcana seducţiei unei femei, care, în schimb, da, a avut un plan", a declarat în 2008 Tom.

După ce artistul nu i-a mai virat bani lui Jon Jones, acesta a început să aibă serioase probleme financiare, ajungând, la un moment dat, să doarmă în maşină, în Miami. A fost arestat pentru posesie de droguri, s-a angajat ca bucătar într-un fast food în New Jersey. În disperare de cauză, a încercat să-şi contacteze fratele, pe Mark, fiul oficial al lui Tom Jones. "Trăiesc în New Jersey, unde muncesc din greu. Mai fac şi înregistrări muzicale, sub numele de Jon Jones şi cred că amândurora, şi ţie şi tatălui meu, v-ar plăcea muzica mea. Dar nu vreau ajutor în cariera muzicală. Vreau doar să-mi întâlnesc tatăl înainte să fie prea târziu", i-a scris Jon lui Mark, dar nu a primit niciun răspuns.

Desigur, momentul ales de Jon să iasă la rampă e cel puţin interesant. Sir Tom Jones tocmai şi-a vândut vila de lux din Hollywood, pentru că-i amintea prea mult de soţia pierdută, Linda. Iar luxul de acolo comparabil cu... lipsa de adăpost a lui Jon e dureroasă. Pe de altă parte, cu siguranţă nu vrea să piardă acest tren şi să-şi pregătească terenul. Fiindcă Tom Jones are 77 de ani, iar în toamna trecută şi-a amânat turneul în America la sfatul medicilor... Aşadar, Jon cu siguranţă se vrea în testamentul starului.