News

Sophia Loren, eterna divă a Italiei: „Spuneau că am nasul prea lung şi gura prea mare“

Sophia Loren, eterna divă a Italiei: „Spuneau că am nasul prea lung şi gura prea mare“

La 81 de ani, este neobosită. Ce altă fostă sirenă a ecranului mai poate face ravagii printre reprezentanţii sexului masculin la această vârstă venerabilă, aşa cum a făcut-o Sophia, luna trecută, în reclama la un nou parfum Dolce & Gabbana? Sophia, la 81 de ani Şi ce altă femeie de 72 de ani, în toate minţile, s-ar gândi că pozele ei în neglijeu ar putea fi privite ca sexy, aşa cum au făcut-o cei de la Pirelli, când i-au cerut să pozeze pentru celebrul lor calendar, în 2007?

E drept că nimeni n-ar putea băga mâna-n foc că diva italiană nu a lucrat deloc împotriva naturii, doar chipul ei cu pielea suspect de netedă nu pare a fi compatibil cu vârsta de 80+. Ca să nu mai vorbim de acel corp ireal de suplu, despre care italianca spune că şi-l hrăneşte cu spaghete.

Cu toate acestea, Sophia a susţinut dintotdeauna, sus şi tare, că imaginea ei este şi astăzi, aşa cum a lăsat-o Dumnezeu şi că niciodată nu şi-a corectat nimic cu ajutorul chirurgiei estetice. Asta în ciuda faptului că, încă de tânără, studiourile cinematorafice şi chiar soţul ei, Carlo Ponti, i-au cerut să-şi ajusteze nişte defecte.

„Spuneau că am nasul prea lung şi gura prea mare. Dar acest lucru nu m-a afectat, căci, atunci când cred în ceva, mă lupt pentru asta“, îşi aminteşte astăzi cea supranumită „Zeiţa din Napoli“.

Dar, cine ştie, poate că secretul tinereţii ei fără bătrâneţe este chiar filosofia ei de viaţă, împărtăşită tuturor celor care vor s-o asculte: „Nu mă dau în vânt după faptul că îmbătrânesc, dar încă mă pot preface că am 15 ani.“

sophia si familia
Pentru Sophia, Carlo Ponti a fost şi este unicul bărbat. Aici, alături de fiii lor, Edoardo şi Carlo Jr.

Şi nu, fosta sirenă a ecranului din anii ’60 nu este acel gen de femeie care trăieşte în trecutul plin de faimă şi frumuseţe, ci tipul de „donna italiana“ excesiv de familistă: mamă iubitoare pentru cei doi fii ai ei, Carlo Jr. şi Edoardo, şi bunică afectuoasă pentru cei patru nepoţi. Datorită şi nu din cauza lor se împarte, astăzi, actriţa, între locuinţele ei din Roma şi Geneva, în oraşul elveţian alegând să-i nască şi pe cei doi băieţi ai ei, după suferinţa provocată de pierderea a două sarcini, în Italia natală.

sophia loren
Actriţa recunoaşte că seducătorul Cary Grant a cerut-o de nevastă când era deja logodită cu Ponti.

Carlo (dirijor) şi Edoardo (producător de film) sunt acei oameni importanţi care păstrează vie, în preajma Sophiei, amintirea soţului ei, producătorul italian de filme Carlo Ponti, care a lăsat-o văduvă acum nouă ani. Interesant este că Sophia îşi aminteşte de singurul bărbat din viaţa ei (cel puţin oficial) ca fiind iubirea vieţii ei, deşi cuvintele cele mai romantice le foloseşte pentru a-l descrie pe Cary Grant.

L-a cunoscut pe seducătorul american în 1956, când au jucat împreună în filmul The Pride and the Passion. N-a trecut mult până când un Grant de 52 de ani a început să-i facă curte şi să-i vorbească despre mariaj, deşi, pe atunci, tânăra şi seducătoarea italiancă era logodită cu protectorul din ţara ei natală, italianul Ponti.

„Cary a fost unul dintre oamenii cei mai speciali din viaţa mea. El a fost primul care mi-a telefonat şi m-a anunţat că am câştigat un Oscar (nr.r pentru rolul din Two Women). Era amuzant, era sensibil şi am rămas prieteni, vorbind foarte des la telefon, până în ziua în care a murit“, îşi aminteşte astăzi diva. sophia loren 2

Cu toate acestea, aşa cum toată lumea ştie, Sophia nu a riscat şi l-a ales pe cel descris astfel: „A fost soţul meu, tatăl meu, bărbatul meu, casa mea.“ Pe Carlo. Cu alte cuvinte, a ales stabilitatea în locul dramelor sentimentale.

„Am fost într-o situaţie foarte dificilă. Dar, odată ce am decis să mă întorc în Italia şi la viaţa mea de-acolo, n-am avut niciun regret. Trebuie să faci nişte alegeri în viaţă şi să continui din acel punct. Nu-mi place să mă uit în urmă. Te-ar duce în pragul nebuniei şi n-ar avea niciun rost, căci nu poţi schimba trecutul. Nu mai există. Nu pot nega că sentimentele lui Cary Grant m-au făcut să fiu confuză, dar eram hotărâtă să-mi fac o familie cu Carlo... Decizia mea a fost cea bună, n-am niciun dubiu“, a scris, astăzi, Sophia, epilogul acestui capitol din viaţa ei în autobiografia „Yesterday, Today And Tomorrow - My Life“.

foto: guliver/getty images/rex features, hepta, photoland/album

Modifică Setările