News

Sumele fabuloase plătite de TVR artiştilor de la Cerbul de Aur

Sumele fabuloase plătite de TVR artiştilor de la Cerbul de Aur camera-retro icon Vezi galeria 1 poze

Câţi bani a primit Iulia Vântur pentru a prezenta Cerbul de Aur? Dar marea solistă Nicole Scherzinger, pentru prestaţia de la Braşov? Uite şi cât a încasat James Blunt!

Vorbim despre artiştii care au urcat pe scena Festivalului Cerbul de Aur, în an Centenar. Şi, pentru că bugetul alocat acestui eveniment a fost unul generos, postul public a cheltuit peste un milion de euro.

Din cele publicate de Libertatea şi preluate de Pagina de Media, cei mai mulţi bani, aproape jumătate de milion de euro, ar fi mers către Nicole Scherzinger, fostă membră a trupei Pussycat Dolls. De asemenea, aproape 200.000 de euro ar fi încasat şi James Blunt, autorul piesei „You’re beautiful”. Edvin Marton, celebrul artist care cântă la o vioară Stradivarius, a fost mai modest, primind doar 16.500 de euro.

Evident că mult mai puţin au încasat artiştii români, în top fiind Delia şi Carla's Dreams, cu câte 24.000 de euro/recital, urmaţi de Loredana cu 21.000 de euro/prestaţie, Horia Brenciu şi HB Band cu 20.000 de euro/concert, Andra cu 19.000 de euro/recital, Flavius Teodosiu cu 8.000 de euro şi The Motans cu 6.000 de euro.

Nici prezentatorii n-au fost mai prejos, Iulia Vântur fiind plătită chiar mai mult decât Delia, cu 29.000 de euro, în timp ce partenerul acesteia de prezentare, Gabriel Garco, a luat 40.000 de euro.

Iată întreaga listă de onorarii achitate de TVR pentru Cerbul de Aur, conform unei liste publicate de cotidianul Libertatea.

Modifică Setările