News

"Sunt soţia ta pe viaţă!". Povestea de iubire nefericită dintre Marilyn Monroe şi bărbatul care a adorat-o până la moarte

"Sunt soţia ta pe viaţă!". Povestea de iubire nefericită dintre Marilyn Monroe şi bărbatul care a adorat-o până la moarte camera-retro icon Vezi galeria 3 poze

Credeam că nu mai există lucruri de descoperit despre legendara Marilyn.

Vedeta Hollywood-ului de altădată a avut o existenţă scurtă şi complicată şi nici astăzi nu poate spune cineva că a cunoscut-o cu adevărat. Ce şi-a dorit de la viaţă, cine a fost marea ei iubire, ce regrete a avut ea? Actriţa decedată accidental în anul 1962 a fost căsătorită de trei ori, toate cele trei mariaje fiind, însă, unele nefericite. Cel puţin aceasta a fost concepţia generală.

Povestea de dragoste care a captat, în acei ani, atenţia media a fost cea cu al doilea ei soţ, jucătorul de baseball Joe DiMaggio, cu care actriţa a fost căsătorită între 1954 şi 1955. El era o stea a sportului, ea a marelui ecran, aşa că relaţia lor părea perfectă, din acest punct de vedere. Iar Marilyn chiar îl iubea pe Joe, aşa cum aveau să dea de înţeles scrisorile şi bileţelele de dragoste descoperite recent, în care diva îi declară lui Joe că este "soţia lui pe viaţă". Când a întâlnit-o pe Marilyn, Joe, cu 12 ani mai în vârstă decât vedeta, nu s-a comportat deloc ca un sportiv înfumurat, care-şi tratează jumătatea ca pe un trofeu, dimpotrivă. Monroe s-a declarat surprinsă de felul special în care Joe a tratat-o, lucru care a făcut-o să se îndrăgostească de el. Când s-au căsătorit, în anul 1954, ambii soţi se aflau la a doua căsnicie, chiar dacă Marilyn avea pe-atunci doar 26 de ani.

Cu toate acestea, scurtul lor mariaj a durat doar nouă luni şi a fost unul tensionat, în mare parte. Joe era gelos şi-şi dorea ca Marilyn să renunţe la lumea strălucitoare a filmului pentru viaţa de nevastă casnică, iar actriţa voia un bărbat mai amuzant şi mai spontan. Se pare că cireaşa de pe tort a fost faptul că Marilyn n-a putut să-i dăruiască moştenitori, lucru care l-a făcut pe DiMaggio să ceară divorţul. Un divorţ care a fost anunţat, însă, de avocaţii lui Marilyn, pe motiv de cruzime psihică din partea soţului ei. După ce Marilyn s-a despărţit de al treilea ei soţ, regizorul Arthur Miller, în 1960, diva s-a întors la Joe DiMaggio, căutând un sprijin în lupta ei cu dependenţa de droguri şi de alcool. Fostul atlet a fost fericit să aibă grijă de ea, cerându-i chiar lui Marilyn să se mărite, din nou, cu el.

Când diva blondă a fost găsită moartă în apartamentul ei, la doar 36 de ani, în urma unei supradoze cu medicamente, acest bărbat a fost devastat. El a fost cel care s-a ocupat de înmormântarea fostei lui soţii, iar înainte ca sicriul acesteia să fie coborât în pământ, Joe s-a aplecat asupra lui, l-a sărutat şi a şoptit "Te iubesc". Într-un final, când Joe DiMaggio a murit, la rândul lui, în 1999, în urma unui cancer la plămâni, a avut-o în minte tot pe ea, ultimele lui cuvinte fiind: "În sfârşit, o voi revedea pe Marilyn".

Dacă este cert că actriţa a fost marea iubire a jucătorului de baseball, ne place să credem că şi reciproca este valabilă.

Comentarii

Modifică Setările