News

Trimişi acasă. Şcoala Prinţului George şi a Prinţesei Charlotte, închisă din cauza ameninţării cu coronavirus. Sunt copiii Ducilor de Cambridge în pericol?

Trimişi acasă. Şcoala Prinţului George şi a Prinţesei Charlotte, închisă din cauza ameninţării cu coronavirus. Sunt copiii Ducilor de Cambridge în pericol? camera-retro icon Vezi galeria 7 poze

Şcoala unde învaţă copiii cei mari ai Ducilor de Cambridge este ultima dintre instituţiile de învăţamânt din Marea Britanie care şi-a închis uşile, ca măsură de precauţie pentru elevi. La ce pericol s-au expus George şi Charlotte?

Situaţia în Europa se schimbă de la zi la zi din cauza noilor cazuri de coronavirus descoperite în diverse ţări ale continentului. În momentul de faţă, 80.000 de oameni sunt infectaţi cu gripa care face ravagii în lume, numărul celor decedaţi ridicându-se, la nivel internaţional, la peste 2.700. Sutele de noi cazuri din Europa dau naştere temerii unei răspândiri masive şi în Marea Britanie, motiv pentru care se iau măsuri de precauţie pentru populaţie.

Astfel, mai mult de 30 de şcoli s-au închis deja în UK, cea în care învaţă Prinţul George şi Prinţesa Charlotte fiind una dintre ele. Thomas's Battersea din Londra este cea mai recentă instituţie şcolară din Marea Britanie care şi-a trimis elevii acasă, pentru a se putea putea asigura o izolare mai bună de virusul gripal.

Guvernul britanic doreşte să nu creeze panică în rândul populaţiei, tocmai de aceea nu le-a recomandat directorilor şcolilor să le închidă, ci, dimpotrivă, să menţină şcolile deschise. Însă şefii unor instituţii de învăţământ britanice au decis deja să-şi trimită elevii acasă, pentru a le asigura o protecţie sporită împotriva coronavirusului.    

Astfel, Prinţul George şi Prinţesa Charlotte se numără printre elevii care stau acasă o perioadă şi profită probabil din plin de pauza şcolară. Părinţii lor aşteaptă rezultatele testelor făcute de cadrele medicale din Thomas's Battersea pentru a vedea dacă există şi în şcoala unde merg copiii lor cazuri de coronavirus.  

În momentul de faţă, nu există încă informaţii oficiale provenite din partea Palatului Buckingham cu privire la riscul la care au fost expuşi viitorul rege britanic şi sora sa, Charlotte, şi nici nu au fost oferite amănunte despre starea sănătăţii copiilor lui Kate Middleton şi a Prinţului William.

foto - Profimedia

Modifică Setările