Agenda

Trupa Cargo a făcut încă un concert de succes, la Sala Palatului

Trupa Cargo a făcut încă un concert de succes, la Sala Palatului

Foto: Petru Ivu

Aşa cum au promis, rockerii au invadat Sala Palatului vineri seara, pe 30 martie, pentru a sărbători, împreună cu trupa lor de suflet, cei 33 ani de carieră de succes Cargo. Foto: Petru Ivu Primii care s-au încolonat spectaculos în faţa sălii de concert au fost motocicliştii, pe care îi puteai remarca şi la concert cu uşurinţă datorită atitudinii discrete şi a expresiei de nostalgie încremenită pe feţe.

Spectacolul a fost deschis cu simpaticii adolescenţi de la trupa Revolver. Apoi, cu mic, cu mare, câteva mii de oameni au trecut împreună cu Cargo prin stări de emoţie, entuziasm şi amintiri răscolite, cântând cu convingere şi bucurie vers cu vers din piesele adolescenţei lor, precum ”Clasa muncitoare”,”Doi Paşi”, ”Ziua Vrăjitoarelor”, ”Ana” sau ”Nu mai am ţigări”.

Foto: Petru Ivu

La cel mai recent hit Cargo, ”Romanie, te strig”, toată sala a fost cuprinsă de patriotism şi respect, ridicându-se în picioare cu telefoanele pornite şi ochii umezi. Mii de tineri, umăr la umăr cu alte două generaţii de rockeri, cu privirile pline de hotărâre şi speranţă, au intonat la unison vers cu vers din ”Românie, te strig”: ”Dacă gândul îţi este ca vorba/ Şi trăieşti aşa cum gândeşti/ Dacă pâinea-i mai dulce acasă /Eşti român, orice limbă vorbeşti”.

Pe lângă repertoriul consistent, cu mesaje ferme şi revoluţionare, trupa Cargo ne-a mai surprins vineri seară şi cu o producţie spectaculoasă, constând în proiecţii, lumini şi chiar suspendarea a doi membri din trupă, la 2 metri deasupra scenei. Pe toată durata melodiei ”Romanie, te strig”, pe fundalul scenei a tronat tricolorul românesc.

Foto: Petru Ivu
Foto: Petru Ivu

Solo-ul de chitară executat de Adrian Bărar, precedat de un back-to-back de percuţie între Octavian Pilan şi Cristi Raţiu Acidutzu, în calitate de invitat special, la fel ca şi Ramon Radosav, mutat de mulţi ani la New York, au făcut din concertul din 30 martie 2018, de la Sala Palatului, un spectacol rock autentic complet, plin de forţă şi emoţie, pe care mebrii trupei Cargo, dar şi prietenii şi fanii lor şi-l vor aminti cu siguranţă multă vreme de acum încolo.

Credite foto: Petru Ivu

Modifică Setările