News

Uite cine îl moşteneşte pe Dinu Patriciu

Uite cine îl moşteneşte pe Dinu Patriciu

Omul de afaceri român, care s-a stins ieri din viaţă după o lungă suferinţă, într-o clinică din Londra, a lăsat în urma lui o avere ce va fi împărţită între soţie, Dana, şi cele două fiice ale sale, Ana şi Maria.

Dinu Patriciu a fost extrem de discret în privinţa vieţii de familie, iar fiicele sale rar au apărut în presă. Din păcate, însă, odată cu dispariţia subită a omului de afaceri, Ana (31) şi Maria (26), cele două fete din prima căsătorie a acestuia, sunt din nou în atenţia mass media, mai ales că ele vor moşteni o parte din cele aproximativ 190 de milioane de euro rămase în conturile tatălui lor.

Maria Patriciu, mezina şi favorita lui Dinu Patriciu, locuieşte la Paris, oraş în care a rămas după terminarea facultăţii. În ciuda unui look rebel, Maria s-a înţeles foarte bine cu tatăl ei, ea alegând practic aceeaşi meserie pe care Dinu Patriciu o avea la bază: cea de arhitect.

Cealaltă fiică, Ana Patriciu, şi-a făcut studiile de business în Elveţia şi în prezent locuieşte în România. Are o fetiţă de patru ani, pe nume Carina, însă nu este căsătorită.

De partea cealaltă se află Dana Patriciu, soţia de care afaceristul n-a mai apucat să divorţeze. Cei doi au demarat în urmă cu aproape doi ani procedura de separare legală, însă au negociat la sânge împărţirea bunurilor. Asta pentru că averea de aproape 3 miliarde de euro din urmă cu câţiva ani pare să se fi evaporat. Suma respectivă a provenit din vânzarea companiei Rompetrol către un investitor din Kazahstan, tranzacţie care l-a propulsat pe locul întâi în topul celor mai bogaţi oameni din România.

Foto: arhiva ADH, Facebook

Modifică Setările