News

Ultimul haute couture show al lui Jean-Paul Gaultier. Designerul francez se retrage după 50 de ani de fashion!

Ultimul haute couture show al lui Jean-Paul Gaultier. Designerul francez se retrage după 50 de ani de fashion! camera-retro icon Vezi galeria 23 poze

Pe 22 ianuarie a avut loc, la Paris Haute Couture Fahion Week, ultimul show al lui Jean-Paul Gaultier. Designerul francez se retrage după 50 de ani petrecuţi în industria fashion. Modele precum surorile Hadid, Irina Shayk, Karlie Kloss şi Winnie Harlow, dar şi actori francezi sau vedete ca Paris Jackson, Boy George, Amanda Lear au urcat pe podium pentru a participa la cel mai tare show marca Jean-Paul Gaultier.

Gaultier a fost un adolescent genial, care a început să devină cunoscut în anii ’80, când moda era cât se putea de îndrăzneaţă, dacă nu chiar decadentă. El a rămas în istorie cu sutienul conic creat pentru Madonna în 1990 şi care a fost etalat, într-o altă formă a sa, în spectacolul de ieri seară. Irina Shayk a fost cea care a stârnit aplauzele spectatorilor în piesa vestimentală devenită deja legendară.

Pe 22 ianuarie, Gaultier şi-a lansat mult aşteptata colecţie de primăvară-vară 2020 sub privirele unor invitaţi de primă mână, precum Carla Bruni, Laetitia Casta, Eva Herzigova şi multe altele. Unele dintre cele mai mari modele ale momentului au prezentat ultimele creaţii ale unuia dintre cele mai importanate branduri din fashion. Printre acestea s-au numărat şi fotbalişti, actriţe franceze şi vedete din showbiz-ul american, precum Paris Jackson, care a purtat un outfit boem, atât de potrivit stilului ei personal.

Boy George a deschis show-ul cu melodia Back to Black a lui Amy Winehouse, în timp ce şase dansatori purtau pe umeri un sicriu negru. Din el a ieşit primul model care a păşit pe podium, după ce Karlie Kloss a deschis sicriul în cel mai teatral mod cu puţină.

Aseară a avut loc ultimul haute couture fashion show al lui Jean-Paul Gaultier, care a anunţat recent că e pregătit să se retragă din fashion. Designerul de 67 de ani a dezvăluit – într-un clip video postat vineri pe Instagram – că va da o petrecere mare pentru a marca cei 50 de ani petrecuţi în domeniu.

În primul rând, staruri ca Eva Herzigova şi Carla Bruni

Reprezentanţii brandului au ţinut să precizeze că linia de parfumuri şi creaţiile fashion Jean-Paul Gaultier vor continua să fie comercializate, singura diferenţă de până acum e că designerul nu va mai crea ţinute. “Staţi liniştiţi, haute couture va continua să existe sub forma unui nou concept”, şi-a asigurat el fanii.

“Bună! Sunt Jean-Paul Gaultier. Vă invit să sărbătorim 50 de ani de fashion la Théâtre du Châtelet, pe 22 ianuarie. Veniţi? Va fi o petrecere pe cinste, cu mulţi dintre prietenii mei, şi ne vom distra până târziu de tot. Acum trebuie să vă spun şi că acesta va fi ultimul meu show haute couture. Aşa că nu puteţi să-l pierdeţi! Vă aştept!”, a fost mesajul, în franceză, al legendarului designer.

Pentru mai multe imagini de la ultimul show Jean-Paul Gaultier, dă click pe GALERIA FOTO!

foto - Profimedia

Modifică Setările