Cum a ajuns fosta gimnastă Alina Kabaeva, așa-zisa Țarină a lui Putin, împărăteasa neîncoronată a Rusiei?

31 martie, 2023

Împărăteasa neîncoronată a Rusiei are propriul festival anual, cel mai mare apartament din țară, palate de aur și zeci de vile primite cadou, dar și ambiția de a-și schimba reputația de „soție fără soț”.

Alina Kabaeva jpg

Alina (39) este o fostă gimnastă olimpică și fost deputat în Duma de Stat, actual mogul media care controlează o bună bucată a presei rusești prin trustul de presă favorabil Kremlinului, Grupul Național Media, și membru de mare angajament politic în partidul lui Vladimir Putin (70), Rusia Unită. E, de fapt, cam tot ce-a vrut mușchiulețul ei bine tonifiat pe terenul de gimnastică. Concubina liderului de la Kremlin și-a flexat ademenitor brațul și-a primit tot ce-a cerut de la protectorul ei, unul dintre cei mai puternici oameni politici de pe planetă, cel care, iată, ține în șah întregul mapamond de-un an încoace, de când a invadat Ucraina.

„Țarina Rusiei” are limuzine Maybach la dispoziție, e protejată, 24 de ore din 24, de bodyguarzi înarmați până-n dinți cu mitraliere și-a primit, până acum, mai mult de 20 de vile și apartamente cadou de la generosul ei partener de viață, care-i recunoscător pentru unicul moștenitor de sex masculin oferit de vreuna dintre femeile din viața sa. Relația secretă pe care Kabaeva o are cu Putin încă din 2008 n-a fost niciodată confirmată, însă mici frânturi de informații se strecoară arareori prin presă și ne oferă crâmpeie din opulența de care beneficiază cei doi amorezi neoficiali. 

Trăiește ascunsă într-un "palat de aur" de lângă Moscova

O investigație realizată de jurnaliștii ruși independenți de la Proekt a arătat grandomania de care se face vinovat cuplul prezidențial. Ancheta făcută publică la începutul lunii martie n-a făcut cunoscute vârstele și numele copiilor lui Putin, având în vedere că sunt toți minori, ci s-a concentrat doar pe luxul răvășitor în care trăiesc aceștia alături de părinții lor VIP. Se pare că Alina este mândra posesoare a unui „palat de aur”, situat undeva în mijlocul unei păduri stufoase între Moscova și St. Petersburg și păzit de un sistem de artilerie aeriană bine pus la punct.

Pe proprietate de 28 de hectare din pădurea Valdai, la 800m de vila ei, se află și „reședința regală”, cum i se spune casei președintelui, și alte clădiri VIP. Proekt e de părere că Alina a primit de la Putin și un apartament în stațiunea de ski Sochi, care are 2.600mp, o piscină impresionantă, sală de cinema și heliport. „Nivelul regal al achiziției și numele regal al complexului rezidențial o dau de gol pe persoana specială care trăiește în asemenea lux. Statutul ei este cu adevărat special. Ea este Regina neîncoronată a Rusiei, concubina secretă a președintelui Putin și presupusa mamă a copiilor lui”, stă scris în ancheta Proekt.

Proprietatea, cunoscută ca fiind „cel mai mare apartament din Rusia”, este doar una dintre cele peste 20 de vile și apartamente pe care le-a primit ea cadou de la liderul rus pentru că i-a oferit fiul moștenitor mult dorit. Fosta și, până acum, unica soție a lui Vladimir, Liudmila, i-a făcut acestuia două fiice, iar prima lui amantă, o femeie de serviciu devenită peste noapte multi-milionară, Svetlana Krivonogikh pe numele ei, i-a dăruit tot o fată lui Putin, pe Elizaveta. 

La un moment dat, Alina Kabaeva era cea mai dorită femeie din Rusia, dar n-a fost curtată decât de un polițist însurat din Georgia, cu care a fost cuplată până în 2005. Putin a intrat pe fir în 2008, chiar în anul în care frumoasa rusoaică își declara marea iubire în fața camerelor TV. Un interviu televizat, realizat în urmă cu 15 ani, a ieșit la suprafață tot în martie 2023, via Daily Mail, și ne-a dat tuturor de gândit. Întrebată de niște elevi dacă și-a găsit bărbatul ideal, tânăra de numai 24 de ani nu și-a putut ascunde zâmbetul larg: „L-am găsit!”. „Uneori sunt atât de fericită, încât mi-e și teamă. Bineînțeles, există unele îngrijorări...”, a continuat să răspundă Alina tirului de curiozități din partea elevilor prezenți în emisiune. În momentul interviului, Vladimir era încă însurat cu Liudmila, de care a divorțat abia în 2013, dar asta nu l-ar fi împiedicat pe fostul agent KGB să-și pună ambiția și s-o cucerească pe „cea mai flexibilă femeie din Rusia”.

Alina Kabaeva GettyImages 639221584 jpg

Cu alte cuvinte, da, cel mai probabil Kabaeva era deja amanta președintelui rus sau, așa cum s-a exprimat ea la cei 24 de anișori ai ei, a bărbatului care era „un om bun, un om grozav, pe care îl iubesc foarte mult”. Idila lor a început în 2008 sau, cel puțin, atunci a dezvăluit un ziar rusesc povestea lor de dragoste. A fost ultimul lucru pe care l-a mai făcut acea publicație, pentru că s-a închis imediat ce-a publicat știrea. Politicianul de 70 de ani îi disprețuiește total pe „cei care, cu nasul lor băgăcios și fanteziile lor erotice, dau târcoale vieții altora”. 

Cum-necum, Kabaeva îi păstrează toate secretele „țarului” rus și, cel mai probabil, a trecut pe numele ei bună parte din averea președintelui. Ca restul membrilor familiei lui. Ascunsă sau nu în Elveția, fosta sportivă e posibil să fi devenit deja soția cu acte în regulă a liderului de la Kremlin. Oricum, simpla ei apropiere de invadatorul Ucrainei o costă destul. Încă din vara anului 2022, Alina suportă sancțiunile financiare aplicate de americani și de alte țări occidentale, însă nu crâcnește. Singurul lucru pe care i-l reproșează partenerului ei ține de statutul său oficial. Cea care are propriul festival anual în Rusia trăiește ca o împărăteasă și este tratată ca atare de vasalii președintelui, însă poartă cu adevărat numele Putin sau e doar o „soție fără soț”? 

Citește mai multe despre legătura dintre Alina Kabaeva și președintele rus în ediția aflată acum pe piață a revistei OK!

Foto: Getty Images, ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

MIhai Petre IMG 4218 (2) jpg
Charles Romania jpg
FotoJetMiddletons jpg
Kim Cattrall, Getty (2) jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Joe Biden   The White House 2 jpg
Prințesa Charlotte jpg
Feli, iubire ca la piata jpg
Cristina Cioran primele poze cu copilul si cu Alex Dobrescu (1) jpg
Shania Twain jpg
Leo DiCaprio la Cannes, 2023, GettyImages jpg
Kate Hudson în Glass Onion A Knives Out Mystery, Profimedia jpg
Colaj Pacino (1) jpg
ana odagiu s a casatorit cu conrad mericoffer jpg
Johnny Depp la Cannes   profimedia 0776626760 jpg
heidi klum cannes2023 getty jpg
Jennifer Garner a dus fetele la Disneyland, Profimedia (4) jpg
ilie dumitrescu foto OK JPG