Vladimir Drăghia, expediţie pe tărâmul aurului, Ecuador

26 noiembrie, 2012

Pentru cei intoxicaţi de sinteticul oraşelor ce forţează mâna sorţii, afectând ecosistemul prin construcţii grandioase şi uneori inuti­le, am plănuit evadarea perfectă

Pentru cei intoxicaţi de sinteticul oraşelor ce forţează mâna sorţii, afectând ecosistemul prin construcţii grandioase şi uneori inuti­le, am plănuit evadarea perfectă: Ecuador! În acest tărâm al primăverii eterne, spiritul aventurier este adus în perfectă comuniune cu natura. Important de ştiut este că nu vei fi doar un beneficiar al darurilor Mamei Natură, ci şi un protector al ei deoare­ce, în Ecuador, natura are drepturi constituţionale.

Esenţa Americii de Sud e cuprinsă în această regiune, cu pădurea ei amazoniană, munţii Anzi, ora­şele ei coloniale şi moştenirea incaşă. Poţi vizita Quito, Cuenca, Loja şi multe alte oraşe în care vei fi surprins de armonia perfectă dintre civilizaţie şi natură, sedus de amestecul cultural şi încântat de molipsitoarea atitudi­ne primitoare a localnicilor. Şi ar fi păcat să ajungi până acolo şi să nu vezi balenele în Parque Nacional Macha­lilla, să nu mergi într-un circuit cu bicicleta prin Anzi, să nu vizitezi ruinele incaşe din Ingapirca sau să ratezi ocazia de-a cumpăra suveniruri din târgul Saqisili.

O vacanţă perfectă, cu doze echilibrate de aventură şi culturalizare care, îmbinate, oferă amin­tiri frumoase. Dar Ecuadorul are mai multe de oferit decât spun broşurile agenţiilor de turism. Ce anume? Aur şi hazardul obţinerii acestuia. Cel puţin, asta ne-au povestit Vladimir Drăghia şi Adrian Grecu, doi însetaţi de adrenalină, care au ajuns în jungla ecuadoriană pen­tru a filma un documentar despre goana după aur.

Ce spuneţi de-o astfel de experienţă? Anulăm rezer­varea la hoteluri all inclusive, pentru a ne caza în coli­bele comunităţii indigene Quechua din inima junglei? După vizionarea filmului „Ecuad’or“, garantăm că vei începe să planifici următorul concediu şi, cu siguranţă, nu într-un resort de 5 stele.

Cei doi români temerari s-au rupt de civiliza­ţie, au renunţat la cele mai elementare condiţii de trai, pentru a scormoni pământul ecuadorian în căutarea preţiosului metal. O călătorie rudimentară pentru un produs de lux. Aici ai şanse să foloseşti, pe post de bellboy, un exemplar din cele 106 specii de reptile ce vieţuiesc în Ecuador, diningul se reduce la un castron cu conţinut dubios, servit pe genunchi, pe prispa casei, pernele ergonomice nu au loc în cortul ce deja adăpos­teşte un sac de dormit nu foarte confortabil şi, clar, nu ai nicio facilitate să afli de pe Google ce specii de păsări te încântă cu trilul lor de dimineaţă.

În schimb, ai garanţia că vei găsi mână de lucru ief­tină şi că economia astfel făcută o poţi investi în mita pentru protecţia ta şi a echipei, îţi faci cunoştinţe din cele mai diverse pături sociale ale mafiei locale, eşti în pericol la fiecare pas, dar ai, totodată, imensa satisfacţie de-a transforma un vis în realitate, depăşindu-ţi toate li­mitele. Iar cele câteva grame de aur găsite te vor ancora din nou în realitate şi îţi vor demonstra că nu te scu­funzi într-o lume utopică şi că ai dat, într-adevăr, peste comoara incaşilor.

Un documentar ca o aventură

„Ecuad’or“ e fuziunea perfectă între un vis românesc, un curaj nebun şi cultura ecuadoriană. Într-o lume a filmului plină de stereotipuri americane şi „happy ending-uri“ comerciale, documentarul realizat de Vladimir Drăghia şi Adrian Grecu surprinde călătoria întreprinsă de toţi aceia care s-au lăsat cuprinşi de Febra Aurului, dar şi lungul drum al descoperirii de sine. O incursiune în trecut şi în viitor, dublată de dependenţa de adrenalină şi nevoia de aventură.Recente pe Ok! Magazine

Aurelia, a treia fetita a lui Mark Zuckerberg (2) jpg
Rihanna Riri (1) jpg
cub sotia nosfe png
Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru au luat prima cutie JPG
Tom Cruise, Getty (1) jpg
Soții Willis 2019 (1) jpg
adela popescu jpeg
Roger Moore, Getty (1) jpg
Justin Timberlake și soția sa, Jessica Biel, Getty jpg
Colaj Kaia Austin jpg
Michael Schumacher si Corinna Schumacher (Getty) jpg
11 dana savuica goala la 50 de ani 10 jpg jpeg
Cameron Diaz
carmen bruma dubai 3 JPG
mame si fiice jpg
Stormy Daniels, starleta porno care a avut o relatie cu Donald Trump   Profimedia jpg
Nick Cannon și Mariah Carey, Getty (5) jpg
Fuego a reușit să piardă în greutate