News

Vertical Content începe filmările pentru „Inve$titorii“

Vertical Content începe filmările pentru „Inve$titorii“

Prima producţie marca Vertical Content, comedia ,,Inve$titorii" a început  filmările în localitatea Cristian, unde sub îndrumarea regizorului Iura Luncaşu, actorii: Codin Maticiuc, Cosmin Natanticu, Andrei Mateiu, Radu Gabriel şi Maria Popovici vor interpreta în unul dintre cele mai ambiţioase proiecte cinematografice româneşti din ultimii ani.

„Inve$titorii" este o adaptare a succesului de casă ,,Wkreceni", filmul care în 2014 a înregistrat un număr record de spectatori şi un box office impresionant în Polonia. Responsabili de rescrierea şi adaptarea scenariului sunt Alex Cotet şi Raul Gheba, comedia având rezervate partituri generoase şi pentru actorii: Levent Sali, Diana Sar, Adrian Anghel, Raluca Aprodu şi Nicu Banea.

O veritabilă comedie de situaţie, filmul ,,Inve$titorii" spune povestea a trei băieţi, prieteni vechi, care lucrează la o fabrică de piese auto dintr-un oraş de provincie... Când fabrica este cumpărată de nişte investitori străini, cei trei, alături de mulţi alţi angajaţi, sunt disponibilizaţi. Li se oferă salariile compensatorii pe un an, aşa că decid să petreacă un weekend de neuitat în Bucureşti.

După o noapte incendiară, se trezesc a doua zi, mahmuri, cu gândul de a se întoarce acasă, dar greşesc drumul şi ajung la marginea unei localităţi, dezorientaţi şi fără combustibil. Aici sunt confundaţi de localnici, care, impresionaţi de aspectul lor îi iau drept afacerişti străini, veniţi să investească în afacerea locală. Invitaţi de primar la negocieri, urmate de o cină în casa acestuia, băieţii noştri sunt fermecaţi de ospitalitatea şi deschiderea oamenilor întâlniţi. Sunt însă în scurt timp deconspiraţi de către şeful poliţiei care descoperă ca masina cu care au venit este raportata drept furată şi cei trei sunt nevoiţi să părăsească localitatea.

În drumul spre casă, ironia face ca ei să fie opriţi de adevăraţii afacerişti străini care erau interesaţi să investească în zonă şi cei trei decid că ar fi oportun să se întoarcă şi să îi ajute pe localnici la negocieri. Filmul se încheie cu succesul tranzacţiei investitorilor străini şi baietii nostri priviti ca niste eroi de catre comunitate.

Iura Luncaşu este unul dintre regizorii din România care a înregistrat repetate succese în proiectele în care s-a implicat. Acesta a regizat mai multe serialele de televiziune, a produs şi regizat lungmetraje pentru marele ecran.

Comedia ,,Inve$titorii" va avea premiera pe marile ecrane în 2020 şi este o producţie cinematografică independentă marca Vertical Content.