News

Viaţa secretă a lui Florin Piersic! Era urmărit de Securitate şi o înşela pe Ana Szeles cu o actriţă stabilită în Israel

Viaţa secretă a lui Florin Piersic! Era urmărit de Securitate şi o înşela pe Ana Szeles cu o actriţă stabilită în Israel camera-retro icon Vezi galeria 3 poze

Este unul dintre cei mai cunoscuţi actori din România şi a devenit rapid idolul multor oameni, însă în ultimii ani nu a mai fost văzut în public foarte des. Este vorba despre Florin Piersic, care pe 27 ianuarie a împlinit 83 de ani.

Pentru a marca momentul, marele actor român le-a oferit clujenilor un spectacol-eveniment, la care au participat peste 1.000 de persoane care i-au urat „La mulţi ani“ lui Florin Piersic.

„Mă bucur că ai avut ideea excepţională să-l aduci pe Oreste aici, pe care-l cunosc de când era pereche cu Badea. Erai pereche cu Badea, dar atunci eraţi bine, eraţi formidabili şi m-aţi invitat la nişte emisiuni. Atunci mi-am dat seama că sunt mai deştept decât voi. Mă joc, bineînţeles, cu voi. Dar te ţin minte de atunci atât de bine şi de te urmăresc cum îl urmăresc şi pe duşmanul tău, dar datorită mie aş dori foarte tare să vă împăcaţi“, a spus actorul când se afla pe scenă.

Cei 83 de ani de viaţă ai lui Florin Piersic nu au fost lipsiţi de peripeţii sau de evenimente care au marcat istoria marelui actor născut la Cluj. Spre exemplu, în anul 1986, Securitatea a ajuns pe urmele lui, după ce o femeie a adus din SUA nişte ziare pe care a spus că trebuie să i le înmâneze lui Piersic.

Într-un dosar care purta numele „Păun“, Florin Piersic era acuzat că ar întreţine relaţii suspecte cu cetăţeni străini şi că este membru PCR şi activează în organizaţia de bază de la teatrul Naţional din Bucureşti.  Pe parcursul anchetei, cei care îl filau pe Florin Piersic au aflat că actorul o cunoscuse pe fată mai demult, la Timişoara şi, mai mult decât atât, ea i-a depus la Banca de Comerţ Exterior valuta necesară pentru ca el să poată călători în străinătate, notează Historia. Mai mult decât atât, s-a stabilit că femeia care îi adusese ziarele l-a vizitat de mai multe ori şi au fost văzuţi împreună şi la mai multe turnee prin ţară, dar şi pe platourile de filmare de la Buftea.

În paginile dosarului au apărut mai multe informaţii despre cum era Florin Piersic în viaţa de zi cu zi, unii prieteni ai acorului afirmând că el joacă poker pe bani, nu este serios, nu vine la repetiţii şi a vrut să fugă în Israel.

„Actor talentat, cu nivel profesional ridicat, un om matur ca vârstă, dar rămas la vârsta adolescenţei ca minte. Unul dintre cei mai mincinoşi. Colegilor şi amicilor nu le inspiră niciun fel de încredere. Nimeni nu îl ia în serios. Profesorul este nemulţumit de evoluţia carierei lui, dar el însuşi e vinovat de acesta. Este neserios, lipseşte de la repetiţii, nu învaţă rolurile, face totul pe fugă. Este recalcitrant. A refuzat la ultima stagiune două roluri“, spunea, pentru Securitate, unul dintre colegii marelui actor.

Referitor la presupusa dorinţă a lui Florin Piersic de a fugi în Israel, gurile rele spun că acest lucru trebuia să se întâmple deoarece a avut-o ca amantă, timp de nouă ani, pe actriţa Gabriela Werner, care era stabilită acolo. Din câte se pare, aceasta i-a fost amantă chiar în perioada în care Florin Piersic era căsătorit cu Ana Szeles.

„Relaţia mea de dragoste cu Florin Piersic a durat din 1974, când eram studentă la IATC, şi până în anul 1983, când l-am cunoscut pe tatăl copiilor mei, omul de afaceri Marcel Werner. Am fost foarte îndrăgostiţi unul de altul, fără să fim într-o relaţie secretă. Din contră, eram împreună foarte pe faţă, dar încercând să nu lovim alte sentimente. Dar viaţa bate filmul şi am pornit pe un alt făgaş“, spunea pentru Wowbiz, în urmă cu mai mulţi ani, Gabriela Werner. Vorbind despre „alte sentimente“, actriţa se referea la Ana Szeles, care a fost căsătorită cu Florin Piersic între anii 1976 şi 1985.

Modifică Setările