Gossip

Vladimir Putin suferă de o formă de autism?

Cotidianul „USA Today“ a intrat în posesia unui raport din 2008, realizat de un centru de studii al Pentagonului, în care se afirmă că preşedintele rus ar avea de sindromul Asperger.

„Putin manifestă o formă de autism“, afirmă Stephen Porges, profesor de psihiatrie la Universitatea North Carolina.

„Evoluţia neurologică a lui Putin a fost întreruptă în copilărie“, scrie şi Brenda Connors, expert la Naval War College din Newport. Analiza mişcărilor sale dezvăluie că „preşedintele rus are o anormalitate neurologică“, afirmă ea, prezentând „ipoteza că la începutul vieţii, poate chiar în uter, Putin a suferit un accident emisferic“. O notă de subsol afirmă că „accidentul emisferic“ ar fi putut fi un atac cerebral şi subliniază că mama lui, care avea o sănătate precară, l-a născut la vârsta de 41 de ani, scrie „USA Today“.

Ca urmare, „principala sa formă de compensare (a bolii) este controlul extrem“, care „se reflectă în stilul său de a lua decizii şi în modul de guvernare“.

Cercetătorii nu îşi pot dovedi însă teoria, afirmă raportul, pentru că nu pot efectua o scanare a creierului preşedintelui rus. Ei se bazează doar pe analiza tiparului mişcărilor, care înseamnă studierea mişcărilor unui individ pentru a obţine indicii despre cum ia deciziile persoana respectivă sau despre cum reacţionează la evenimente.