Ultimul premier din domnia Elisabetei! Cât a afectat-o întâlnirea cu Regina și ce sfat de aur a primit

16 aprilie, 2024

Sfatul de aur primit de Liz Truss la prima și ultima întâlnire cu Regina. După ce a numit-o premier, la scurt timp, regretata suverană a murit, pe 8 septembrie 2022!

Regina Elisabeta a II a a parut fragila la intalnirea cu Liz Truss de la Castelul Balmoral (3) jpg

Ne amintim, desigur, aceste imagini, căci au fost ultimele fotografii cu Regina Elisabeta a II-a în viață. Deși slăbită și cu probleme de sănătate importante, regretata suverană și-a făcut datoria și a primit-o la Balmoral pe Liz Truss, pentru a o numi premier, într-o Anglie agitată, post perioadă Boris Johnson.

Pentru această doamnă, întâlnirea cu Regina Elisabeta a fost una marcantă și s-a întrebat adesea: ”De ce eu?” Își făcea probleme că fusese ultimul premier din domnia unei legende. Drept urmare, Liz Truss și-a scris memoriile și a dezvăluit câteva lucruri foarte interesante și mai ales sfatul de aur al Elisabetei, care-i va ghida mereu viața.

Regina Elisabeta a II a a parut fragila la intalnirea cu Liz Truss de la Castelul Balmoral (4) jpg

Pentru un prim-ministru în funcție doar 49 de zile, noua carte a lui Liz Truss este plină de povești uluitoare din timpul petrecut în Downing Street.

Fostul lider conservator, care a preluat locul lui Boris Johnson în vara anului 2022, a oferit o privire în culise, în cartea sa de memorii ”Zece ani pentru a salva Occidentul”.

Autobiografia bombă a dezvăluit adevărate picanterii: de la întrebarea ”de ce eu?”, care a măcinat-o constant, la faptul că patrupedul lui Boris Johnson a umplut cabinetul de purici, scrie The Independent.

După moartea Reginei, nu îi ieșea din cap întrebarea: ”De ce eu, de ce acum?”

Regina Elisabeta a II a a parut fragila la intalnirea cu Liz Truss de la Castelul Balmoral (2) jpg

Liz  Truss a dezvăluit că s-a gândit „de ce eu, de ce acum?” când a aflat că regina murise – la doar două zile după ce ea a depus jurământul ca prim-ministru.

Fostul premier a mărturisit că a intrat într-o „stare de șoc”, când a fost informată în legătură cu moartea Reginei Elisabeta a II-a în 2022.

Cartea este prezentată în serie și de Daily Mail. Aici este detaliat momentul când la nr.10 s-a aflat  vestea că Regina nu se putea alătura video, așa cum fusese planificat, la depunerea jurământului oficial al noilor miniștri.

„Rochia mea neagră de doliu a fost ridicată de la casa mea din Greenwich, din sudul Londrei”, a scris doamna Truss. „Apeluri frenetice au avut loc între Downing Street și Palatul Buckingham. Am început să mă gândesc la ce naiba aveam să spun dacă s-ar întâmpla ce era atunci de neconceput. Joi, am primit vestea solemnă că regina a murit în pace la Balmoral. Să aflu asta a doua zi ca prim-ministru m-am simțit cu totul ireal. Într-o stare de șoc, m-am trezit gândindu-mă: „De ce eu, de ce acum?””.

Liz Truss a mărturisit și ce sfat de aur i-a dat Regina: i-a spus cald: ”Ai răbdare cu tine!”. Este un sfat pe care îl înțelege altfel cu fiecare an care trece. Ce-i drept, fără să vrea, a intrat în istorie. Căci domnia de 70 de ani a Reginei Elisabeta a cuprins 15 prim-miniștri, începând cu Winston Churchill, născut în 1874, și incluzând-o pe Liz Truss, născută 101 ani mai târziu.

8 regina elisabeta a marii britanii tanara 6 jpg jpeg

Mandatul reginei Elisabeta a II-a ca șef de stat a traversat austeritatea postbelică, tranziția de la imperiu la Commonwealth, sfârșitul Războiului Rece și intrarea – și retragerea – Regatului Unit în Uniunea Europeană. Ea a ținut audiențe săptămânale cu prim-ministrul său pe tot parcursul domniei sale.

Foto: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Violeta Bănică, fiica Andreei Marin, pe podiumul de modă la gala Nu există nu se poate   Facebook (9) jpg
Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (5) jpg
Miss Universe Argentina PNG
Gest tandru între Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu la gala Nu există nu se poate   Insta (3) jpg
Oana Mosneagu si Vlad Gherman au stabilit data nuntii   Instagram (8) jpg
FotoJet Rafa și Nole jpg
Roxana Ciuhulescu la gala Nu există nu se poate     Foto Mihai Solovastru Photography (1) jpg
FotoJet Gala Andreea jpg
Sharon Osbourne, Profimedia (3) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck la premiera This is me now, Profimedia (7) jpg
Carmen Iohannis in alb la Seul la intalnirea cu comunitatea romaneasca   Administratia Prezidentiala (1) jpg
Riley Keough jpg
FotoJetBeckhams (1) jpg
Rebel Wilson   Instagram (2) jpg
FotoJetAnca jpg
monica tatoiu ea png
Carmen Iohannis și Klaus Iohannis la Cimitirul Național din Seul din Coeea de Sud   Administrația Prezidențială (9) jpg
Împăratul aztec Moctezuma al II lea și urmașa lui, Blanca Barragan Moctezuma   Profimedia jpg