News

Simona Halep, senzaţională în prima bătălie contra canadiencei cu origini române Bianca Vanessa Andreescu

Simona Halep, senzaţională în prima bătălie contra canadiencei cu origini române Bianca Vanessa Andreescu

Cel mai aşteptat meci de tenis al sezonului, atât în România, cât şi în Canada, primul dintre românca Simona Halep (28 de ani, numărul 5 WTA) şi canadianca Bianca Vanessa Andreescu (19 ani, numărul 4 WTA) a fost unul memorabil. Faţă-n faţă pentru prima oară pe terenul de joc, cele două fantastice jucătoare s-au luptat luni după-amiază pentru primele puncte la Turneul Campioanelor (WTA Finals) 2019 timp de două ore şi 30 de minute, iar fiecare minge ne-a ţinut cu sufletul la gură.

 Deşi venea după o pauză de aproape două luni şi un an 2019 în care triumful de la Wimbledon a fost pe cât de important, pe atât de singular, Simona Halep a reuşit să se impună în cele din urmă în faţa Biancăi Andreescu (câştigătoare în 2019 la Indian Wells, Rogers Cup şi US Open), scor 3-6, 6-3, 6-3, la capătul unei partide excepţionale, în timpul căreia canadianca a avut minge de meci în tie-break-ul setului doi.

 Această prima luptă dintre nouă senzaţie a tenisului mondial şi idolul său i-a determinat pe ziariştii de la cotidianul britanic The Guardian să o catalogheze pe Simona drept invincibilă când se află într-o astfel de dispoziţie de joc.

 "Ce confruntare extraordinară şi de un nivel fizic incredibil între Halep şi Andreescu! Jucătoarea mai tânără a explodat din start şi a încercat să strălucească, dar experienţa Simonei şi-a spus cuvântul! De aceea, Simona este acolo unde este! Este o victorie fenomenală după un meci care ne-a ţinut ţintuiţi pe scaune! 

 Andreescu şi-a etalat tot arsenalul de lovituri, dar acest meci a arătat cât de dură şi rezistentă este Simona Halep. Nimeni nu o poate bate când este într-o asemenea dispoziţie! Unele adversare îi pot lua cel mult un set, dar cine îi poate ţine piept timp de 3 seturi? A făcut lucruri demenţiale în defensivă. A returnat atâtea lovituri cu mare precizie şi calitate încât a forţat-o pe Andreescu să-şi cunoască limitele. A fost o lecţie pentru jucătoarea din Canada", se arată pe digisport.ro, iar rândurile publicate în presa internaţională reflectă foarte limpede ceea ce s-a întâmplat pe hard-ul violet de la Shenzhen Bay Sports Centre.

 Victoria constănţencei este cu atât mai importantă cu cât pornea cu şansa a doua în acest prim meci de la Turneul Campioanelor, canadianca fiind nu doar favorita partidei, ci şi a evenimentului. Înainte de primele partide din cele două grupe (Roşie şi Violet), Bianca Andreescu era principala favorită la WTA Finals 2019, fiind creditată cu cota 4.00 la agenţia de pariuri online NetBet Sport, iar Simona Halep era favorita numărul 6, cu o cotă la pariuri dublă, 8.00. Acum însă, lucrurile s-au schimbat, Andreescu coborând pe poziţia a 5-a în topul favoritelor (cota 6.50), iar Halep urcând pe 3, la o cotă de 5.00. Cotele sunt cele afişate pe netbet.ro, site-ul primului operator de gambling online licenţiat ONJN în România, apreciat în ţara noastră şi pentru secţiunea NetBet Casino.

 Întorcându-ne la partida câştigată de Simona, trebuie să menţionam şi faptul că victoria sa a coincis cu revenirea australianului Daren Cahill în calitate de antrenor al fostului număr 1 mondial, după o pauză de aproape un an. 

 Miercuri, 30 octombrie, în cadrul rundei a doua, Halep o va întâlni chiar pe deţinătoarea trofeului, ucraineanca Elina Svitolina, iar Bianca Andreescu va juca împotriva cehoaicei Karolinei Pliskova.

 Aventura româncei la Shenzhen, oraş în care se va desfăşura Turneul Campioanelor până în 2028, a început excelent încă din prima zi, Simona Halep afişându-se într-o ţinută de senzaţie la tragerea la sorţi pentru stabilirea celor două grupe, ţinută apreciată de majoritatea presei internaţionale.