News

George Michael. Povestea celui mai sexy grec din lumea artistică!

George Michael. Povestea celui mai sexy grec din lumea artistică!

George Michael, studio portrait, London, 1987. (Photo by Michael Putland/Getty Images)

În timp ce cucerea cele mai importante topuri muzicale din Marea Britanie şi Statele Unite cu cântecele sale de iubire, reuşea să scandalizeze întreaga lume cu adevăratele lui poveşti pasionale George Michael, 1987 Colossul din Wham!

Cel mai sexy grec din lumea artistică, dar şi cel mai cunoscut din lume, a rămas un reper în muzica internaţională. Şi, chiar dacă ne-a dezamăgit adesea, l-am iertat de fiecare dată, măcar şi numai pentru toate Crăciunurile pe care ni le-a dăruit cu vocea lui caldă.

Când primii fulgi de nea încep să cadă, iar peste tot se aud colinde de Crăciun, zâmbim de fiecare dată când auzim refrenul melodiei Last Christmas. Şi asta pentru că, din 1984 încoace, hitul lui George Michael a devenit un soi de must have al Sărbătorilor, de care pare că nu ne mai săturăm. Din păcate, acum ne va aminti cu tristeţe şi că George nu mai e...

Povestea lui începe în East Finchley, o suburbie din nordul Lon­drei. S-a născut pe 25 iunie 1963, în familia unui restaurator de artă cipriot mutat în Anglia, Kîriákos Panagiótou, şi a unei dansatoare englezoiace, Lesley Angold Harrison. Părinţii, care mai aveau alte două fete, l-au botezat Geórgios Kîriákos Panagiótou şi încercau să-i ofere o copilărie normală, în micul lor apartament aflat deasupra unei curăţătorii de haine. „Aveau un fast food cu fish&chips şi erau mult timp plecaţi“, îşi amintea George în cadrul documentarului A Different Story. „Când aveam 12-13 ani, a început să ne meargă mai bine şi ne-am mutat într-o casă mare şi frumoasă în Kingsbury. Am învăţat de la ei să nu iau nimic de-a gata, iar tata era foarte strâns la pungă. Chiar şi atunci când aveam tot ce ne trebuia, tot trebuia să muncesc pentru ce-mi doream, ceea ce m-a ajutat mult în viaţă.“

Părinţii lui n-aveau niciun talent artistic, dar a fost de-ajuns ca George să primească câteva discuri de vinil, pentru a-i deschide apetitul pentru muzică. „Unul dintre ele era cu Tom Jones cântând Delilah, iar celelalte două erau cu piese de la Supremes, dintre care unul se zgâriase şi tot timpul aveam grijă să mut acul pick-up-ului, ca să ascult melodia mai departe. Evident că le-am ascultat în neştire şi că m-au influenţat fără să vreau“, povesteşte el râzând în acelaşi documentar, convins fiind că ar fi trebuit să se nască mai înainte şi să trăiască înconjurat de muzica anilor ’70. Cert e că George a înce­put de timpuriu să compună muzică, The Music Maker of the World fiind prima lui piesă, a cărui ritm obişnuia s-o bată... în perne.

Modifică Setările