News

Brigitte Bardot – Doamna şi vagabonzii

Brigitte Bardot – Doamna şi vagabonzii

„The Beauty and the Beast“ a fost, de multe ori, traducerea pseudonimului său, BB, femeia care a devenit, în anii ’60,  imaginea seducţiei şi a erotismului. Astăzi îşi foloseşte celebritatea ca să apere necuvântătoarele, singure care îi mai aduc alinare.

Lyon, ianuarie 2013. Agitaţie mare la grădina zoologică din oraş unde, în sectorul pahidermelor, doi elefanţi, botezaţi Baby şi Nepal, suferă de tuberculoză. Întrucât tratamentul ar fi prea costisitor, iar şansele lor de vindecare sunt minime, conducerea grădinii zoologice a decis să-i eutanasieze.

„Oh, mon Dieu!“
, a fost prima reacţie a lui Brigitte Bardot, când a aflat cumplita veste. Înfocată susţinătoare a cauzei necuvântătoarelor, actriţa a telefonat imediat celor de la fundaţia pentru protecţia animalelor pe care o patronează şi i-a întrebat ce se poate face. „Nu prea multe, pentru că asta e legislaţia!“, a fost răspunsul pe care l-a primit.

Dar BB nu s-a mulţumit cu atât şi a încercat să mişte lucrurile de la nivel înalt, trimiţându-i o scrisoare preşedintelui François Hollande, în care încerca să îl sensibilizeze în legătură cu destinul celor doi elefanţi. „Absurd!“, par să fie de părere cei de la Élysée, care nu i-au dat un răspuns mulţumitor divei. Cu toate presiunile noului buget şi pe fondul crizei economice tot mai accentuate, numai de Baby şi de Nepal nu mai aveau grijă!


Dar Brigitte a plusat, considerându-se sfidată de refuzul lor: „Dacă cei aflaţi la putere vor avea laşitatea şi imprudenţa de a-i ucide pe cei doi elefanţi, în ciuda numeroaselor propuneri trimise de fundaţia mea, o organizaţie cu o utilitate publică recunoscută, şi apelul nostru de a-i salva va rămâne fără răspuns, voi lua decizia de a solicita cetăţenia rusă, pentru a pleca din această ţară care nu este altceva decât un cimitir pentru animale“, a ameninţat actriţa într-o scrisoare publică adresată aceluiaşi Hollande, făcând referire la gestul lui Gérard Depardieu, care deja a părăsit Franţa din cauza taxelor exorbitante din Hexagon şi a primit cetăţenia rusă din partea lui Vladimir Putin.

Iar aceasta nu e o decizie luată la nervi de madame Bardot, care de câţiva ani încoace se simte ignorată de autorităţi, tocmai ea, despre care se spunea că este actriţa care a făcut mai mult pentru comerţul exterior al ţării, decât întreaga industrie franceză de automobile!


Comentarii

Articole asemănătoare

Valérie Trierweiler: „Măcar de-aş fi fost iubită atât cât am iubit“

News

Valérie Trierweiler: „Măcar de-aş fi fost iubită atât cât am iubit“

După nouă ani de stat la braţul lui François Hollande, fosta Primă Doamnă a Franţei îşi face cunoscute confesiunile prin intermediul unui volum de memorii după care, în curând, se va realiza şi un film.

News

Începe procesul intentat de Julie Gayet revistei "Closer"

Amanta preşedintelui francez se răzbună pe cei care au publicat fotografii compromiţătoare cu ea şi François Hollande, cerând în instanţă daune morale pentru că au atentat la viaţa ei privată.

Cristina Ţopescu – „Eu îmi asum trecutul şi, oricum, nu dau socoteală nimănui“

Interviu

Cristina Ţopescu – „Eu îmi asum trecutul şi, oricum, nu dau socoteală nimănui“

După o pauză de televiziune, timp în care a cochetat cu politica de stânga, o revedem la Antena 3 reluându-şi rolul de jurnalist la "Dincolo de ştiri". E greu să mi-o imaginez pe Cristina Ţopescu în zeghe, dar mi-e uşor, cumva, să mi-o închipui sfidându-i pe securiştii care se bucurau c-au prins-o în timp ce voia să treacă ilegal graniţa, în ’89, cu doar câteva luni înainte de Revoluţie. Pentru că, în anii ce-au urmat, fiica comentatorului sportiv Cristian Ţopescu a demonstrat că are în un spirit viu, uşor rebel, care i-a şi folosit, de altfel, să-şi facă creeze propriul drum în lumea presei, independent de faima tatălui său.

Valérie Trierweiler, prima apariţie după despărţirea de Hollande

News

Valérie Trierweiler, prima apariţie după despărţirea de Hollande

Scandalul aventurii preşedintelui francez cu actriţa Julie Gayet a lăsat urme adânci în sufletul şi pe chipul jurnalistei, care şi-a pierdut statutul de Primă Doamnă a Franţei.

Prima Doamnă a Franţei a ajuns la spital

News

Prima Doamnă a Franţei a ajuns la spital

După şocul dezvăluirilor publicate de revista de scandal „Closer“ cu privire la relaţia pe care preşedintele François Hollande ar avea-o cu o actriţă, Valérie Trierweiler a suferit o cădere nervoasă.