Cum să obţinem rezultate mai bune de la uscătorul de rufe: câteva sfaturi
Uscătorul de rufe este un aparat electrocasnic foarte necesar în zonele cu umiditate excesivă, în oraşe, unde poluarea şi smog-ul sunt o problemă pentru hainele puse la uscat, dar şi în orice loc cu climă temperată, în anotimpurile reci.
Dar, la fel ca toate aparatele electrice, trebuie să ştii cum să îl foloseşti pentru a profita la maximum de un uscător de rufe. Asta pentru că principalele reclamaţii ale utilizatorilor cu privire la acest dispozitiv fac aluzie la cheltuielile mari de energie pe care le presupune şi, prin urmare, la creşterea facturii de energie electrică şi la faptul că hainele sunt foarte şifonate la finalul ciclului de uscare.
Pentru a corecta aceste erori, vă oferim o listă cu cele mai bune sfaturi, astfel încât hainele şi uscătorul dvs. să dureze mai mult, astfel încât hainele să nu iasă atât de şifonate şi, de asemenea, să economisiţi energie şi bani pe factura de energie electrică.
Sfaturi de reţinut înainte de a utiliza uscătorul de rufe
Când nu ştim cum să folosim bine uscătorul, este normal ca atât acest lucru, cât şi hainele să se deterioreze înainte de vreme şi să folosim mai multă energie electrică. Printre cele mai eficiente sfaturi pentru a preveni aceste lucruri se numără:
- Centrifugaţi bine hainele, astfel încât să folosiţi uscătorul de rufe pentru mai puţin timp.
- Introduceţi îmbrăcămintea corect, astfel încât să nu se strice. Cu fermoarul închis, cu nasturii încheiaţi şi, dacă au centuri sau şireturi, faceţi o fundă acestora. Puloverele se introduc în aparatele electrocasnice întotdeauna pe dos.
- Nu amesteca hainele. Fiecare îmbrăcăminte este diferită şi necesită un program diferit. Uscarea unei pături nu este acelaşi lucru cu uscarea unei bluze, de exemplu.
- Selectaţi programul adecvat pentru fiecare tip de îmbrăcăminte.
- Nu uitaţi să vă uitaţi la etichetele articolelor de îmbrăcăminte. Dacă scrie „Nu uscaţi rufele la uscător”, nu o faceţi.
- Introduceţi obiecte mari şi mici în aceeaşi încărcătură pentru a promova o uscare mai eficientă.
- Evitaţi articolele de îmbrăcăminte din lână, ţesăturile cu imprimeui de cauciuc sau plastic sau cele umplute cu spumă.
- Nu puneţi în uscător obiecte pătate cu ulei, ceară sau vopsea.
Uscător rufe – descopera ofertele zilei
- Nu puneţi mai multe haine decât sarcina maximă indicată. Veţi economisi energie şi veţi prelungi durata de viaţă a aparatului electrocasnic.
- Amintiţi-vă că hainele din lână, bumbac sau in nu pot fi introduse în maşina de spălat deoarece acestea se micşorează în uscător.
- Folosiţi o plasă pentru animale de pluş, papuci sau haine de lână.
Sfaturi pentru a evita ca hainele să devină prea şifonate şi să se usuce înainte
Una dintre cele mai mari probleme cu uscătorul este că hainele se şifonează excesiv şi uneori durează prea mult să se usuce. Dar există câteva trucuri care ne ajută să obţinem hainele aproape călcate şi uscate în mai puţin timp.
- Utilizaţi un balsam special pentru rufe pentru uscător. În acest fel nu va trebui să călcaţi foarte mult şi, de asemenea, veţi evita electricitatea statică în haine.
- Nu umpleţi uscătorul la maxim. Dacă există spaţiu între unele haine şi altele, acestea se vor usca înainte şi se vor încreţi mai puţin.
- Odată ce uscarea este terminată, scoateţi imediat hainele şi împăturiţi-le. În acest fel nu se vor şifona.
- Nu călcaţi hainele după ce le-aţi scos din uscător. Îndoiţi-le şi lăsaţi-le câteva ore pentru a permite disiparea umezelii.