El e cel mai tânăr şef al unei case regale din Europa! Are doar 27 de ani şi moşteneşte şi o avere impresionantă!

14 iunie, 2022

Ducele Ereditar Wilhelm îi urmează, ca titlu şi atribuţii, Ducelui de Württemberg, decedat săptămâna trecută la vârsta de 85 de ani.

Ducele Wilhelm of Wuerttemberg (4) jpg

Un nou transfer de putere are loc, zilele acestea în Germania, unde Ducele Ereditar Wilhelm va prelua atribuţiile, dar şi averea bunicului său, Ducele Carl de Württemberg. Seniorul a decedat pe data de 7 iunie 2022 la Clinica St. Elizabeth din Ravensburg, 

Württemberg a fost mai întâi o segnorie, un comitat în secolul al XII-lea și apoi un ducat din 1495. Dar a fost condus întotdeauna de aceeași linie, descendentă din Conrad I „de Wirdeberch”, care a murit în 1092. Napoleon este cel care, pe La 1 ianuarie 1806, a creat titlul de rege al Württemberg, în favoarea lui Frederic I, care cu trei ani mai devreme devenise Elector al Sfântului Imperiu.

Cuprins între Marele Ducat de Baden și Bavaria, acest regat sudic a avut o vedere vagă asupra eforturilor Prusiei de a realiza unitatea germană. După 1871, însă, și-a păstrat o autonomie considerabilă în cadrul celui de-al Doilea Reich. În ajunul Primului Război Mondial, a fost populat de puțin peste două milioane de locuitori, pe o suprafață de 19.517 km2.

Un om de afaceri perspicace, Carl era într-adevăr deținătorul uneia dintre cele mai mari averi din Germania, condusă de „Hofkammer des Hauses Württemberg” – „Camera Curial a Casei Württemberg” – situată la castelul Friedrichshafen. Acest holding administrează activele foarte diversificate ale patrimoniului privat ale familiei. 

Ducele Wilhelm of Wuerttemberg (1) jpg

Pe lângă 5.500 de hectare de pădure, 2.000 de hectare de teren agricol, 50 de hectare de podgorii, deține 700 de proprietăți, inclusiv 70 de monumente istorice, Schlosshotel Monrepos lângă Ludwisbourg, mai multe terenuri de golf, berării, cariere, proprietăți funciare în Canada, Austria și Spania și diverse participații în sectoarele imobiliare și industriale.

Conform voinței defunctului, noul Duce de Württemberg, nepotul său, este cel care trebuie să moștenească toate aceste bunuri, având responsabilitatea de a le face profitabile.

Cine este noul Duce de Württemberg?

Ducele Wilhelm of Wuerttemberg (3) jpg

Născut la Ravensburg la 13 august 1994, Wilhelm Friedrich Carl Philipp Albrecht Nikolaus Erich Maria de Württemberg are două surori – Amélie și Dorothée – dar este singurul fiu al Prințesei  Marie de Wied şi al Ducelui Friedrich, care a murit în 2018. După ce a studiat în Anglia, tânărul și-a finalizat ucenicia în companii germane. Bunica lui, Prințesa Diane a Franței, ducesa de Württemberg, l-a ghidat în a afla despre viitoarele sale sarcini. Astăzi, este probabil ca unchiul său Michael să continue să-l asiste eficient în sarcina grea care tocmai i-a fost încredințată. Fără îndoială, va urma și exemplul bunicului său, care nu și-a văzut titlul aristocratic drept un privilegiu: „Particularitatea mea este că am o obligație mult mai mare decât dacă mă numesc Müller, a spus el de bunăvoie. Trebuie să fii acolo. pentru populație și ajutor acolo unde este nevoie”.

FOTO: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Prințul Marocului Foto Instagram jpg
Printul Harry   profimedia 0871259953 jpg
Prințul Archie 5 ani Foto colaj jpg
Regina Letizia a Spaniei Foto Profimedia jpg
Regele Charles și Prințul William Foto Getty Images
Printul Haakon, Printesa Mette Marit, Regele Harald, Regina Sonja cu Maia Sandu in Norvegia   FOTO Casa Regală norvegiană (5) jpg
Regina Mary si Regina Silvia a Suediei   Casa Regală daneză (2) jpg
Regina Camilla, GettyImages (6) jpg
Prințesa Victoria și Prințesa Sofia FotoJet (2) jpg
Regina Letizia, Infanta Sofia si Regele Felipe   GettyImages 1492368713 jpg
Charlene de Monaco profimedia 0870449785 jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (5) jpg
Harry la Invictus, Instagram jpg
Regele Frederik și Regina Mary Foto Profimedia jpg
Kate Middleton Printul William Foto Profimedia jpg
Printul Harry si Charles jpeg
Prințul Albert și Prințesa Caroline foto Facebook jpg
Marele Duce Henri, Marea Ducesa Maria Teresa, Marele Duce Guillaume, Marea Ducesa Stephanie, Printul Charles si Printul Francois   FOTO Kary Barthelmey, Maison du Grand Duc (1) jpg